En enda önskan

Vi firade en härlig nyårsafton på stranden. Nedanför vårt hotell låg stranden förföriskt lugn, upplyst av en måne som nästan var full. Sittande på några dynor drack vi bubbel och önskade varandra gott nytt år, omgivna av såväl praktfulla (men även fjuttiga!) fyrverkerier som hundratals majestätiska och lugna khom loy-lyktor som svävade ut över havet.

Dessförinnan hade vi blivit spontaninbjudna till hotellpersonalens eget party på stranden, en skön och generös upplevelse. När de fick syn på oss viftade de in oss i gemenskapen, vi fick slå oss ner runt deras bord, fick smaka på deras mat (trots att vi kom från en rejäl middag, men smaka kan en ju alltid) och vips hade vi också var sin stor flaska Chang i våra händer. Nu var vi inte hotellgäster, nu var vi vänner. En ynnest.

Det kryllar av årskrönikor, tillbakablickar och nyårslöften just nu. Jag struntar i att göra något storvulet, utan konstaterar att 2017 är rätt skönt att lägga bakom oss eftersom det var året då sjukdomen tvingade mig ner på knä. Jag har bara en önskan och ett mål för 2018 som överskuggar allt annat. Jag vill bli frisk.

Gott nytt år till dig, bästa läsare. Jag är så glad att du finns här och följer mig i stort och smått!

Under dagen före nyårsfirandet besökte vi riktig regnskog. Sara och Alfred klättrade i en grotta medan Bosse och jag softade på en servering under tiden. Ett grottäventyr som det skulle gå att berätta mycket om, men det får de göra själva…

Nota från kvällens middag. Fördrinkar, förrätt, varmrätt, öl till maten och drinkar efter maten – knappt 800 kr för fyra personer. Dyraste och lyxigaste middagen sen vi kom hit.

Skön stämning runt bordet vid personalens egen nyårsfest på stranden, dit vi blev generöst och spontant inbjudna.


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”En enda önskan”

 1. Profilbild för Karin Härjegård

  Så härligt ni har det! Fortsätt njuta av dagarna och jag önskar dig ett fint 2018!

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack, bästa Karin! Skickar tillbaka önskan till dig!

 2. Profilbild för Anna-Maria Westerlund
  Anna-Maria Westerlund

  Gott Nytt År Maria!
  Vilken underbar plats att tillbringa nyåret. Var där två månader 2007, barnen gick i svenska skolan o hela familjen hade en fantastisk tid. 2018 kan bara bli bättre. Har själv förlikat mig med att jag nog aldrig blir helt ”frisk” men trots begränsningarna har jag nu ett mycket rikare liv efter allt jag lärt mig under resans gång.
  Ser fram emot nya året!. Kanske ska jag vara snäll mot mig själv och boka en resa till Lanta😉😉
  Kram Anna-Maria

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Det låter väl som en bra present till dig själv! Det är en underbar plats, vi återkommer faktiskt hit. Jag hoppas på ett fint år för dig, varm kram Anna-Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.