YogaYoga

Yinyoga och restorative yoga

Jag erbjuder yinyoga på onsdagskvällar i Visby, i en liten grupp på max 8 personer. För att delta i min grupp vill jag att du ska ha provat yinyoga så du vet lite om vad det är. För dig som aldrig testat men är nyfiken, händer det att jag anordnar prova på-tillfällen då och då, meddela mig om du är intresserad så får du en blänkare nästa gång.

Yinyoga är min huvudsakliga gren men jag har också utbildat mig till instruktör i restorative yoga så det kan hända att jag blandar in det ibland i yinyogapassen, liksom yoga nidra. Kanske jag också framöver erbjuder ett och annat restorativepass utöver yinyoga. Det får tiden utvisa!

Planeringen för hösten 2024 är nu klar, och så här ser det ut:

Block I 
21/8-9/10 – 8 gånger   FULLT
Block II
16/10-11/12 – 8 gånger med uppehåll v. 44 (30/10)   EN PLATS KVAR

Kostnad:
Hel termin, 16 gånger – 3 040 kr (190 kr/g)
Halv termin, 8 gånger – 1 680 kr (210 kr/g)
Drop in i mån av plats – 230 kr/g

Tiden är 18.00-19.15 på onsdagar. Eftersom jag endast kan ha en grupp per vecka, kan jag inte erbjuda ersättningstillfällen om du får förhinder.

Anmäl dig via mejl på yoga@mariabjorkman.se, och vid intresse av halv termin vill jag att du anger vilket av blocken du vill ha. Drop in-platser lägger jag ut i Facebookgruppen ”Vi som yogar/yogat hos MariaYogini”, och det går också bra för dig att höra av dig till mig för att höra om det finns plats när du kan.

Om yinyoga

Jag är utbildad instruktör i bland annat yinyoga med ayurvedainrikning. Jag kallar mig själv yinyogaguide, för det är just det jag gör; guidar.

Yoga handlar bland annat om att stilla sinnet, något vi alla behöver i dag påstår jag. Den yogaform jag praktiserar och instruerar är yinyoga, en mycket lugn och stilla yogaform, som mest är yoga för sinnet faktiskt.

Att praktisera yinyoga är att ge sig själv en present. En gåva av vila och självomsorg, som ger så mycket för kropp och sinne. Du får verktyg för att bättre hantera en aktiv vardag.

Yinyoga är för dig som till exempel
– längtar efter stillhet och vila
– är trött på att prestera
– behöver en stund med dig själv
– vill släppa kraven

På köpet får du en mjukare och smidigare kropp och balans i sinnet, om du praktiserar yinyoga regelbundet.

Yinyoga är en bra yogaform för de flesta. Jag vill särskilt slå ett slag för dig som försummat dig själv alltför länge genom att finnas till för andra men glömt bort att ta hand om själva du. I yinyogan möter du dig själv omsorgsfullt och prestationslöst. Inga krav, inga förkunskaper.

Yogans filosofi är också fascinerande, och vävs delvis in i mina pass. Det handlar om en livsstil, ett förhållningssätt.

Jag har egen erfarenhet av utmattningssyndrom, vilket kan speglas i mina pass. Jag vill göra mitt bästa för att dela med mig av det jag hittills lärt mig för att göra ditt liv en smula lättare, antingen du fått en utmattningsdiagnos eller bara känner dig slutkörd i allmänhet. Men du behöver inte vara trött och sliten för att praktisera yinyoga, det är för alla som behöver ett andrum i vardagen!

Förutom yinyoga, är jag också utbildad instruktör i yoga nidra, restorative yoga, barnyoga samt mindfulness.

 

Röster om min yinyoga:

”Yinyoga med Maria kan jag rekommendera alla dagar i veckan!”

”Lugn och fin atmosfär, klar och tydlig vägledning. Rekommenderas varmt.”

”Bra övningar och bra helhet”

”Ett yinyogapass är en stund för mig själv, i stillhet och i avsaknad av alla andra tankar. En stund för mig själv och min kropp. Efter passet är mitt sinne stilla och kroppen lätt, och effekten sitter i även till nästa dag.”

”Tusen tack för passen nu i höst. Har varit en ny, trevlig upplevelse som jag verkligen uppskattat. Kommer sakna dem….”

”Jag vill tacka dig för dessa fantastiska yinyogapass. Du har en fantastisk röst med lugnande effekt, vill bara säga: fortsätt, för du gör det grymt bra!”

”Tack för yogan som får mig att landa och verkligen släppa prestationskraven i de här fantastiska passen. När jag upplever att jag nästan inte har tid, då behöver jag det som mest. När jag sladdar in i yogastudion och promenerar lätt ut – då gör yinyogan med dig skillnad. Tack Maria!” – Anders

Om du är intresserad av att hänga med vad som händer inom min yinyoga, så prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan och skriv Nyhetsbrev i meddelandefältet.

 

Vill du att jag håller ett yinyogapass för din arbetsgrupp eller kompisgäng, vill du prenumerera på nyhetsbrevet eller har du frågor? Fyll i formuläret:

yinyoga Foto: Hanna Laine