I dag låter jag som om jag har druckit whisky och rökt Commerce utan filter i 30 år ungefär.

Trots ihärdigt förnekande de senaste dagarna när jag trots allt har känt något i halsen, har nog Bosses illasinnade baciller hoppat på mig också. Jag är inte sjuk, inte trött, inte snuvig. Bara hemskt hes och hostig. Och jag har också planerat att det stannar vid det, och sen sakta börjar dra sig tillbaka.

Strax ska jag åka till affären och inhandla ingefära, vitlök och citron. Blanda detta i varmt vatten tillsammans med en klick honung. Hälla på termos och ta med till jobbet och slurka på hela dan. Fan ta förkylningen, jag VÄGRAR ta emot den!

För exakt ett år sen fick jag lunginflammation. Den bröt ut på en tvådagars konferens med jobbet, på Brunnsvik. På söndag åker vi på ”samma” konferens till Nynäsgården. Inte kan jag ju vara i samma skick då! Och min noggrannt planerade löpträning, nu hakar den ju upp sig! Attans. Men den här gången tänker jag inte låta det bli skäl till att helt sluta, lita på det. Nu är ni alldeles för många som vet att jag tänker springa tjejmilen!

I går var en intensiv dag, med mycket pratande. Det är säkert det som har gjort min röst så spännande och beslöjad. Säkert. Bergis. Sure. Tjena…

Nu åker jag till affären!