Solsken på burk

D-vitamin är det vi får i oss via solen och dagsljuset. Det är viktigt för bland annat benstommens utveckling och för att vi inte ska drabbas av benskörhet t.ex. Men det påverkar också ork och energi.

Vi nordbor får i oss på tok för lite d-vitamin, även på sommaren säger dom som vet mer än jag om detta. Det låter rimligt. Jag och käre maken (han bara för att jag vill det!) äter d-vitamintillskott året runt, och bäst tycker jag att Holistics är. På vinterhalvåret (alla månader med ”r” i namnet) äter vi två kapslar per dag, nu på sommaren en per dag.

Jag mår definitivt bättre sedan jag började med mina kompisar på burk!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Solsken på burk”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Cikorians blå färg är alldeles magisk och unik, jag tror inte den går att kopiera!

  Än så länge har inte folkmassorna strömmat hit, även om det har börjat så smått. Detta är den absolut bästa tiden på hela året här, med blåeld och vallmo utmed vägrenarna, allt öppet men inte fullt. Nu, samt andra halvan av augusti. Varmt i vattnet, allt fortfarande öppet och badisarna har åkt hem!

 2. Profilbild för Anna-Karin Mattsson

  Hej Maria!

  Nu har jag fått semester och räknar med att kunna läsa lite mer i bloggar igen.

  D-vitaminer äter jag också. Jag har hört att det ska vara bra att göra det.

  Jag önskar dig en riktigt härlig midsommarhelg! Det måste vara alldeles underbart på Gotland nu, tänker jag. Med naturen och så. Fast kanske att där är massor av människor och turister nu till midsommar, så att det blir trångt.

  Jag har underbara minnen från en semester på just Gotland. Den gången såg jag cikoria blomma för allra första gången i mitt liv. Jag blev alldeles betagen, milt uttryckt!

  Allt gott till dig!

  Kram
  Anna-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.