Julefrid

Juldagsmorgonen glimmade knappast; nollgradigt, halvstorm och blötsnö. Men i alla fall, det är en av årets skönaste dagar. Inga måsten, bara skoj med julklapparna och umgänge med familjen i lugn och ro.

Det känns till och med lite konstigt att titta in här, som om också det vore en värld jag gömmer mig för, liksom jag gömmer mig lite för yttervärlden just nu. Julen och dess fröjder och ledighet är som en kokong för mig, efter en tuff höst. Jag hann inte alls färdigt det jag tänkt innan jag tog julledigt, men jag fixar att vara superledig ändå. Bloggandet ligger i gränslandet; jag kan meddela mig med yttervärlden, men det kräver inget av mig i gengäld.

Vi blev nöjda med vår gran, trots att vi var tvungna att köpa den. Vi är också nöjda med vår glasveranda, där den tronar, vilken numera hänger ihop med vårt vardagsrum. Det blev ett stort, ljust, varm och härligt rum att umgås i.

Julklappar? Jodå. Jag fick bland annat ett kamerastativ, vilket var riktigt kul. Nu kan jag experimentera med slutartider och bländare utan att det blir suddigt. Jag fick jättefina klappar över huvud taget, men det konstigaste är att det inte var någon bok med i julklappshögen! Nu behövs inte det, för jag har så mycket oläst ändå.

Jag ber att få önska dig som läser det här en riktigt god fortsättning på julhelgen. Njut, det gör jag!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Julefrid”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Tack för snälla kommentarer! Ja, vi trivs med vår glasveranda, även om den inte är lika stor som den ser ut på bilden. Med lite fantasi kan ni nog få en helhetsbild – glasverandan både inifrån och sedan utifrån i mitt testinlägg med bilden på huset!

 2. Profilbild för Annika

  En liten, liten glasveranda ligger högst på önskelistan för ev. tillbyggnader av stugan. Vi får väl se vad Norrtälje kommun och plånboken säger om det. Er är jätte fin!

 3. Profilbild för Evas värld

  En skönt lat dag, precis som jag haft det. Familjeumgänge, godisätande, en massa prat, det är härligt, vad vackert det låter med din glasveranda!

 4. Profilbild för Pia

  Så fint Du har det Maria! Låter som en skön och välförtjänt jul, och jag blev riktig avis på Ditt kamerastativ. 😉

  Håller med Dig om att bloggandet och bloggläsandet ligger i gränslandet, men ikväll då jag är alldeles mol allena gör jag ett undantag en stund!

  Kram och God fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.