Juldagsmorgonen glimmade knappast; nollgradigt, halvstorm och blötsnö. Men i alla fall, det är en av årets skönaste dagar. Inga måsten, bara skoj med julklapparna och umgänge med familjen i lugn och ro.

Det känns till och med lite konstigt att titta in här, som om också det vore en värld jag gömmer mig för, liksom jag gömmer mig lite för yttervärlden just nu. Julen och dess fröjder och ledighet är som en kokong för mig, efter en tuff höst. Jag hann inte alls färdigt det jag tänkt innan jag tog julledigt, men jag fixar att vara superledig ändå. Bloggandet ligger i gränslandet; jag kan meddela mig med yttervärlden, men det kräver inget av mig i gengäld.

Vi blev nöjda med vår gran, trots att vi var tvungna att köpa den. Vi är också nöjda med vår glasveranda, där den tronar, vilken numera hänger ihop med vårt vardagsrum. Det blev ett stort, ljust, varm och härligt rum att umgås i.

Julklappar? Jodå. Jag fick bland annat ett kamerastativ, vilket var riktigt kul. Nu kan jag experimentera med slutartider och bländare utan att det blir suddigt. Jag fick jättefina klappar över huvud taget, men det konstigaste är att det inte var någon bok med i julklappshögen! Nu behövs inte det, för jag har så mycket oläst ändå.

Jag ber att få önska dig som läser det här en riktigt god fortsättning på julhelgen. Njut, det gör jag!