Jag är flitig på sociala medier i allmänhet, använder såväl Twitter som Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest m.m. Just Facebook är ursprungsplattformen och den som växt sig störst. Det är det medium som i flera år legat bland det första jag tittar på när jag tar upp telefonen, även om det har förskjutits en del den senaste tiden. Instagram går nästan före nu, och Twitter kollar jag också på oftare än Facebook.

Det som gör Facebook helt suveränt är nätverket. Jag har i 8-9 år samlat vänner, bekanta, släktingar, arbetskamrater, andra jag träffat i olika sammanhang i detta nätverk, och det har blivit jättestort. Det är ett helt fantastiskt sätt att hålla kontakten, skapa nya kontakter och återupprätta kontakter. I love it!

Jag har använt Facebook som en arena där jag delat med mig av tankar, känslor, anekdoter, foton… jag har varit generös med mig själv och låtit mina vänner följa mig på resor, jobb, upptåg med mera. Det har minskat av, det har det, användandet blir alltmer ett sätt att dela med mig av nyheter och länkar i stället. Det ska erkännas. Ändå har jag fortsatt i en viss grad att dela med mig av mitt liv också. Men jag märker att det blir allt mindre av det och funderar på vad det beror på.

Jag tror det är en kombination av att jag har bloggen att breda ut mig på, och att jag tycker Instagram är så mycket roligare just nu. Jag kikar gärna in på FB stup i ett, men mest för att se om jag har fått några aviseringar om att mina nära och kära skrivit något. Har stjärnmarkerat dem jag är mest intresserad av, för att inte missa något. Men väldigt sällan sitter jag och scrollar mig igenom flödet numera. I stället scrollar jag mig igenom Instagram, hittar nya att följa och avföljer andra som jag tappat intresset för. En del lägger ut riktigt läckra bilder, andra är det bara kul att ha koll på. Själv gillar jag det sätt på vilket jag kan dela med mig av glimtar. Och vet du – nästa vecka ska jag administrera kontot Gotland365 på Insta, det ska bli riktigt kul!

Vill du följa mig på Instagram eller Twitter heter jag @Mariayogini.

Hur använder du sociala medier? Var hänger du helst, och varför?

Fotot har jag lånat från viralblog.com