Har precis avslutat säsong 5 av Downton Abbey Netflix, och får nu tåligt vänta på att den sjätte och sista säsongen kommer eftersom jag inte såg den när den gick på TV. Att se serier i realtid när de sänds på TV är nästan omöjligt, därför är kanalernas playfunktioner och en sån tjänst som Netflix guld!

Det som gav mig avkoppling förr var att läsa en bok. Det är det på sätt och vis fortfarande, men inte hemma. Bokläsning gör sig bäst i semestermiljö för mig, men hemma är det svårt med bokläsningskoncentrationen. Däremot att dimpa ner i soffan och slå på TVn för att bli underhållen, gärna med en skön serie, DET är avkoppling på hög nivå för mig! Jag får nästan ett missbruksbeteende: ”…bara ett avsnitt till…!” blir standardfras. Och timmarna går… Det är inte jätteofta jag kan ägna på åt TV-seriemissbruk, inte i veckorna och inte heller särskilt ofta på helger. Men det kan ju hända att det dyker upp en dag när jag kan bestämma mig för att bara göra det jag själv vill, eller kanske när jag känner mig extra trött på alla måstor och göror. Då är det perfekt.

Nu när Downton Abbey får vänta, ger jag mig i kast med säsong 3 av House of Cards. 

Tar gärna emot tips på fler beroendeframkallande serier på Netflix, för att bidra till min avkoppling!