Möten

I dag kom våra ungdomar hem, för att vara hos oss en hel vecka. Det känns härligt och kul.

Med i bagaget var deras tredje familjemedlem, katten Nasse. I vår familj finns redan katten Seved och hunden Shiva, och vi visste inte hur det hela skulle avlöpa. Djur styr man inte över.

Katterna möttes och bestämde sig för dagordningen på sitt eget speciella sätt som vi människor inte kan förstå. Det såg både mjukt och respektingivande ut på samma gång. Men nu är de överens. Den ena katten är äldst, men den andra katten är å andra sidan på hemmaplan. Vi har ännu inte förstått hierarkin, men det spelar ju ingen roll.

Det enda vi vet är att hunden hamnade längst ner.

6 reaktioner till “Möten”

  1. Haha jag kan höra det dova ljudet av kattmorr och undertryckt fräsande – men så bra att dom reder upp det – det gör dom alltid.. Synd om Shiva bara men å andra sidan tror jag inte hon bryr sig =) Ha en riktigt härlig vecka – kramar från Norrtälje!

  2. Nej, hon lider nog inte. Lite förvirrad är hon, och söker väldigt mycket kontakt hos oss andra. Men hon är ju på hundars vis både glömsk och lättroad, så det går nog ingen nöd på henne.

  3. Shiva lider väl inte av det, eller hur? Det är ju en position hon är van vid. Kanske tycker hon att det är kul med en kompis till? "Det bäthta som finnth"
    Kramar och hälsa alla

  4. Stackars Shiva, ensam mot två fräsande typer! Mamsen hade ett tag två katter och en collie hemma. För det mesta gick det bra men ibland rök de ihop. Då kunde man hitta en kattklo som fastnat i den långa collienosen. Hunden tog ut sin frustration genom att jaga varje övrig katt som råkade ha vägarna förbi…

  5. Stackars Shiva, ensam mot två fräsande typer! Mamsen hade ett tag två katter och en collie hemma. För det mesta gick det bra men ibland rök de ihop. Då kunde man hitta en kattklo som fastnat i den långa collienosen. Hunden tog ut sin frustration genom att jaga varje övrig katt som råkade ha vägarna förbi…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.