Äntligen får man åka hem!

Ja, så tycks katten Nasse resonera.

En vecka går så fort när man har trevligt. Sara och Affe har nu varit på sitt sedvanliga sommarbesök, och det har som vanligt varit en härlig vecka. Blandat väder, och blandade göror. Kravlöst och skönt.

Det är svårt att veta vilka som har haft trevligast; människor eller djur. Katterna Seved och Nasse har stortrivts i varandras sällskap, i synnerhet efter att de vunnit mark meddelst att hunden Shiva fick inhysas på pensionat. Plötsligt stod hela ägan till de två kattdjurens förfogande, och de har ägnat sig åt att jaga sork, klättra i träd, utforska förrådsutrymmen, krypa under altanen, busat på gräsmattan och vältrat sig i människornas sängar.

Shiva misstyckte inte alls, tvärt om. Hon älskar att åka bil, och hon älskar att bo på pensionat. Hon älskar visserligen att bli hämtad också… Det var lugnast för alla parter att hon försvann några dagar, inte minst för henne själv. Hon höll på att stressa sönder sig med att försöka hålla reda på båda katterna, varav en bara spottade och fräste så fort hon visade sig.

Ungdomarnas avfärd är som alltid förenad med lite vemod, men massor av tacksamhet. Nu kommer de nog inte förrän nästa år, hösten kommer att gå fort och den här julen står en annan familj i tur att få rå om dem. De är lika välkomna närhelst de kommer tillbaka!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Äntligen får man åka hem!”

  1. Profilbild för Eva Linder

    Maria, det varmer att du last min blogg! Du behover heller inte vara orolig for jag kommer sakerligen att swkriva massor om Malaysia i fortsattningen ocksa. Kanske inte lika mycket och varje dag, men sa ofta jag kan. Har ocksa en del projekt som jag ska jobba med som handlar om Malaysia i hogsta grad. Sa precis som jag skriver, vi slapper inte detta land! Vi tar en paus, och vem vet, kanske ar vi tillbaka efter ett tag. Vi vill ju egentligen inte flytta, men sa lange min mans jobb har i Kuala Lumpur ser ut som det gor, med resor varje vecka, sa fungerar det inte just nu. Halsan gar alltid fore, aven om det kanns tungt innan man bestamt sig. Nar val alla beslut ar tagna och man kan blicka framat sa ser man allt fran en ljus sida igen.

    Men det kommer att bli tufft i borjan. Kulturmassigt ar det stor skillnad mellan Sverige och Malaysia, och det ar skrammande hur fort man vanjer sig. Men det ska nog ga bra, jag far skriva lite om olikheterna ocksa i fortsattningen.
    Kramar i massor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.