Maria Björkman

I dag har jag suttit på mitt ”coffice” för att arbeta ostört i min egen takt. Behöver det ibland, när det handlar om att skapa, skriva, tänka, planera…

Coffice är ett sorts mellanrum

Vad är coffice? undrar möjligen någon. Tja, till att börja med är den en ordlek, en kombo mellan coffee och office. En sitter helt enkelt på ett café eller liknande och arbetar. För mig är det helt suveränt nu för tiden när jag inte längre använder mitt hem som kontor, för ibland behöver jag verkligen få sitta ifred. Kontoret är rasande trevligt, med arbetskamrater och saker som händer, dessutom har jag ett väldigt trivsamt eget kontorsrum. Men med mina nya behov av att ibland få vila hjärnan från inputs behöver jag då och då sitta någon annanstans och arbeta. Då är coffice idealiskt, en dag på stan. Det är rätt najs att sitta i ett hörn, i ett sammanhang där folk kommer och går under dagen, och ha lite andra saker att fästa blicken på än vanligt. Och så förstås ständig tillgång till kaffe, te och lunch. Perfekt! Fast jag har insett i dag att jag behöver byta coffice, mitt stamlokus funkar inte så bra längre. Trots oklanderlig uppkoppling och obegränsat med laddmöjligheter, så är musiken lite för hög att sitta i en hel dag. Jag får leta efter något annat till nästa gång.

Höstplanering I

Jag har ägnat min mesta tankemöda på coffice i dag åt att planera en del arbete inför hösten. Vi har ett svårt och komplicerat uppdrag från styrelsen att ro i land, inget en snyter ur näsan precis. Det kräver omsorg, planering och tid. I dag har jag ägnat tiden åt att klura ut smarta slogans och annat fiffigt. Jobbat som copywriter, skulle en kunna säga.

(Förresten, nån gån ska jag ägna mig åt att skriva ner alla titlar jag skulle kunna ge mig själv. Att jobba på ett studieförbund är verkligen att ha många järn i elden!)

Höstplanering II

Utanför jobbet när det finns lite energi över, klurar jag en hel del på yoga, faktiskt. Jag lurar på om jag ska prova på att hyra en lokal i Visby och erbjuda en kurs på 8 gånger, för att få dela med mig av mina kunskaper. Det är lite av chanstagning, men jag tycker mig märka ett stort intresse, och jag är beredd att ge det ett försök. Det vore fantastiskt roligt, och så energigivande. Tänk att få dela med mig av det som har hjälpt mig så bra i mitt återhämtningsarbete!

Så är du en person som finns på Gotland och skulle behöva tänka lite mer på dig själv ibland? Behöva en stunds återhämtning då och då, men inte riktigt vet hur? Behöva stanna upp och stilla sinnet, ge dig själv en stund i ensamhet men i gemenskap? Kan du sitta och ligga? Då ska du hålla utkik efter mina höstplaner, för det kommer kanske i så fall också ett par tillfällen att prova på för den som är osäker på om det är något att ha!

Facebooksida

Om du har Facebook får du gärna gå in och gilla min sida Yinyoga by Mariayogini, där kommer jag att avisera det som händer framöver. Sen är det också så att jag gärna kommer ut till grupper och leder yinyogapass. Har du en kompisgrupp eller arbetsgrupp som behöver lite andrum, ställer jag gärna upp! Läs mer på min sida här på bloggen.

Hockey och ESC

Nu under sen eftermiddag och sen i kväll är det fullt upp här hemma – måste ju följa Tre Kronor i hockey-VM och John Lundvik i semifinal i Eurovision Song Contest!