SMASK!

Vår dotter är min stora stolthet. Hon pluggar till musiklärare på Ackis (Kungliga Musikhögskolan) där man har ett årligt evenemang som heter SMASK (Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest). Delfinaler äger rum på samtliga landets musikhögskolor, och sedan går vinnande bidrag till final på den ort som vann föregående år.

SMASK uppstod – kan man läsa på hemsidan – när elever på Ackis aldrig fick sina bidrag antagna till Melodifestivalen. De startade helt enkelt en egen Melodifestival. Nu är den etablerad och innehåller alla nödvändiga attribut, inklusive tonartshöjningar.

Regionfinalen i Stockholm äger rum den 13 april, och vi ska förstås åka dit. Sara är musikansvarig för SMASK Stockholm, som också har en fin hemsida, kolla gärna in den.

Du som bor i Stockholm har inte så många ursäkter att inte gå och se regionfinalen i SMASK!

7 reaktioner till “SMASK!”

  1. Kim och Annika – ja, hon är duktig, hon gör mig stolt och hon brås med allra största sannolikhet på sin mor! 😉

    Gunilla – hej, kul att se dig här! Synd att du inte kan se SMASK, men jag tror inte du skulle få plats i åhörarstolarna med din fina mage… :o) Eller också menar jag att det du i stället gör verkar smälla en smula högre!

  2. Vad härligt Maria, det låter som ett mycket trevligt evenemang och Du har all anledning att vara stolt över Din fina Sara!

    Tänk att vi hade också en liten Melodifestival på musiklinjen i Bollnäs. Vi fick skriva låtarna själva och det var tvunget att de skulle innehålla en tonartshöjning och ett "stick". Om jag inte missminner mig så skrev jag en ganska bra låt, men den är borta idag och har fallit i glömska. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.