Jag har en bit av Medelhavet på min fönsterbräda!

I dag har vi planterat om våra krukväxter hemma, däribland våra tre citronplantor. Dessa är sprungna ur kärnor från citroner plockade ur träd i den trädgård vi bodde i när vi var på Sicilien förrförra sommaren, Sara och jag.
Min bloggvän Kim beskrev i ett inlägg häromdagen hur hennes citronträd i skrivarlyan frodas, och då insåg jag att så kan jag också få det om några år.
Det är något sant trösterikt och fascinerande i, att i vårt köksfönster på en ö i Sverige står avkomman av ett saftigt och välmående citronträd på en ö i Medelhavet!

8 reaktioner till “Jag har en bit av Medelhavet på min fönsterbräda!”

 1. Kul läsa om dina citronväxters historia. Just idag också då jag funderade över vilka frön det är dags att sätta för sommarens odlingar.
  Pia

 2. Petra – egentligen spelar det väl inte så stor roll vad det är, eller hur?

  Ingrid – ja, jag har varit där tre gånger och tycker det är bra. Fascinerande att det var samma överkast och gardiner 2008 som första gången vi var där 1987!

  Annika – ja, kanske. Vet inte!

  Eva – där slog du allt huvudet på spiken, nu börjar våren!!

 3. Jag vill ha citronträd och jag vill ha olivträd men de bara dör i lägenheten, tyvärr.
  Förresten – du kanske måste ympa dina citronträd för att de ska bära frukt?

 4. Åh, du har bott på Holiday Club, det är vårt favoritställe och där har vi "vår" lägenhet där vi bott vid ett otal besök på Sicilien.

  Kram Ingrid

 5. Så fint! Jag har flera mysko växter här hemma, som jag inte vet vad det är. Brukar nämligen plocka skott och frön när vi är ute och reser. Somligt dör (det mesta) men några överlever. Det är alltid lika roligt när man ser att det spirar och gror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.