Som du vet som läser min blogg, så följer jag rätt många bloggar. En del kommer och går, andra består. Jag hämtar inspiration, kikar in i människors liv, kommenterar ibland när något berör mig, lär mig massor… Det finns fantastiskt många duktiga människor där ute, som arbetar med sina bloggar!

Det har ju blivit en egen bransch det här med bloggandet, det går att via samarbeten med varumärken och företag skaffa sig en inkomst. Affiliatelänkar är ett annat sätt att försöka tjäna några kronor på bloggen, även om det är svårare. Jag kan både beundra och vara lite avundsjuk på dem som faktiskt kan lägga så mycket tid på sin blogg att det blir en inkomstbringande sysselsättning. Vilket slit, och samtidigt vilken vision att få jobba med sin egen plattform på Internet! Bloggare är mångsysslare; de flesta är ämnesexperter på något område vid sidan av att vara skribenter, fotografer, kommunikatörer med mera.

Själv lägger jag ner åtskilliga timmar per vecka på bloggandet, men det är ett val jag har gjort för att jag tycker det är så himla roligt att skriva och skapa. Jag stjäl några minuter här och en kvart där, eller så avsätter jag några timmar en lördag eller söndag. Det tar tid att planera inlägg, skriva och välja ut foton. Det bör ju vara en mix som gör att varken jag själv eller du som läser ledsnar!

Jag vill gärna rekommendera ett blogginlägg av Sandra Holmäng, som på ett bra sätt beskriver det faktum att många vill kunna ha bloggen som inkomstkälla och vad det då också innebär. Läs Sandras inlägg ”Varför ska man följa sina favoritbloggar….” här.