Får jag presentera våra två cockerspaniel-flickor, borta båda två sedan många år! Molly till vänster var mamma till Shiva, och det har gått många år sedan nu den sista av dem gav upp. Men de lever fortfarande så starkt hos oss, de hade så karaktäristiska personligheter och var två fullvärdiga familjemedlemmar. Molly var en riktig a-tik, som ansåg att hon var familjens överhuvud. Det krävdes mycket list och beslutsamhet för att klara av att bestämma över henne. Shiva däremot, var en ängslig liten tjej, i desperat behov av att vara till lags. Det räckte att en la på ett lite strängt tonfall så kröp hon ihop och erkände sig skyldig. Till vad, var oftast oklart.

Båda två var de matvrak av guds nåde, ett drag som vi har förstått att de delar med de flesta cockrar.

Vi är djurkära, både käre maken och jag. Men efter att Shiva lämnade oss och jordelivet, och vi flyttade in till lägenhet i stan, så har vi också bestämt oss för att just nu passar inte husdjur in i vårt liv. Vi arbetar och reser för mycket för att ett djur skulle ha det bäst hos oss.

Men vi är så lyckligt lottade att vi får låna hund ibland.

2016-10-08-17-38-21

I lördags kväll lånade vi den här lilla killen i några timmar; Adrian! Han bor i samma hus som vi tillsammans med husse och matte, och de hade en kväll på stan då fick han tillbringa lördagkvällen hos oss. Ett charmigt bustroll, som ”dödar” gosedjur och sen slocknar som en stock plötsligt när han lekt färdigt.

En annan lånehund som ni flera gånger har sett här på bloggen, är Zoya:

zoya

Zoya känner sig hemma hos oss, vi är nästan hennes extraföräldrar. Dels bodde hon hos oss tillsammans med matte Lotta under några månader för några år sedan, dels har vi lånat henne åtskilliga helger och veckor. Zoyabönan är numera en äldre dam, som är lite gruffig och mörkrädd!

Förra hösten fick vi låna Greta en vecka:

greta

Denna fantastiska hundsjäl, den goaste och mest tålmodiga hund jag mött. Hennes storlek gjorde att jag knappt längre fick plats i soffan, men det gick om vi skuffade ihop oss under våra TV-kvällar. Greta skulle behöva öva på att inte skälla på allt som rör sig, men bortsett från det är hon en väldigt trevlig tjej!

Vi tackar de mattar och hussar som låter oss låna hund ibland, det är en ynnest att få rå om en varm, pälsklädd kropp ibland, få blöta pussar och tvingande promenader!