Virkade fönsterremsor

Dessa två la jag i ett vadderat kuvert och skickade till Bagarmossen förra veckan, för att dottern skulle hinna få dom före första advent. De var specialbeställda av henne, och det känns extra kul att skapa något som en vet kommer till glädje och nytta hos någon annan. Virkning är något av det mest avkopplande jag vet!

När jag tog fram mina egna röda remsor till adventspyntandet, insåg jag att det är mååånga år sen jag skapade dom. Olika grader av urblekthet har gjort dem alla väldigt… unika. Kanske dags att göra nya till nästa år.

Ni är jättemånga som efterfrågat mönstren. Äntligen har jag hittat dom, och de finns i ett nytt blogginlägg här.

12 reaktioner till “Virkade fönsterremsor”

 1. Hej Eva!
  Så roligt att se, kikade direkt efter vem som gjort mönstret, och jodå – det var Nina Sultan Ström förstås😊. Minns det som att hon låg bakom de flesta virkmönstren i veckotidningarna på 70-80-talen när jag var tonåring och virkade mängder av dukar och fönsterremsor.

  1. Hej Inger!
   Det har du rätt i, hennes namn fanns ju överallt! Det hade jag glömt, men det klingar oerhört välbekant nu när du påminner mig!
   /Maria

  1. Hej Eva! Jag har nu gjort ett nytt blogginlägg med mönstren, och uppdaterat det här inlägget med en länk dit. Håll till godo!

  1. Hej Emma! Tack snälla, ja jag gillar dom själv. Men som jag svarat flera här, så vet jag inte längre var jag hämtat mönstren. Det är för länge sen jag gjorde dom!

 2. Hej Maria! Letat efter mönster till dessa, jättefina och hittade dig här. Finns det möjlighet att få/låna dem? Bäst att börja i tid med julvirkningen. Glad midsommar och tack på förhand.
  Lena

 3. Hej. Otroligt fina. Letar efter precis sånna mönster. Men hittar inga bra. Var har du hittat och var mönstret och diagram på svenska?

  1. Tack Linda! Jag har mönstret till den ena remsan som diagram, jag kan skicka det till dig om du ger mig din mejladress. Den andra minns jag faktiskt inte var jag hittade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.