Jag har klurat på ett nytt tema på bloggen; fotonostalgi. Tänkte mig att rota lite i mitt digitala fotoalbum och en gång i veckan lägga ut en gammal bild samt berätta om det. Ett rätt kul sätt att beskriva mitt liv, såväl för mig själv som för dig som läser.

Den här bilden visar en sexårig Maria (tvåa framifrån) i balettskolan, året var 1968. Jag var en väldigt blyg liten tjej när jag var liten, och min mormors sätt att försöka råda bot på det var att placera mig i ett socialt sammanhang. Vid fyra års ålder hamnade jag därför i Norrtälje Balettskola, som hade lektioner i en källarlokal i samma kvarter där vi bodde.

Jag tror knappast jag var någon stjärna på själva dansandet, men jag minns faktiskt det här som något jag gillade. Min balettkarriär tog slut vid elva års ålder, trots att jag äntligen stod på tröskeln till att få börja öva med de efterlängtade och åtråvärda tåspetsskorna. Det sket sig där, mina vrister var inte gjorda för det! Minns fascinationen över de rosa, silkiga skorna, med de hårda tåspetsarna som dunsade mot golvet. Fetvadden en var tvungen att stoppa i tårna…

Mitt sista framträdande i min balettkarriär var som älva på Sollidenscenen på Skansen, det borde ha varit 1972 eller 1973. Inte många som kan skryta med det i sitt CV!

Vad säger du, är det en bra idé att ha lite fotonostalgi någon gång per vecka på bloggen?