Promenad utmed Dalhemsån

Härom dagen gjorde mor och jag slag i saken och åkte för att upptäcka den lilla promenadslingan utmed Dalhemsån. Och vi pratar förstås om Gotland, för den som inte redan vet att det är där jag har min boplats!

En fantastiskt vacker plats, lagom promenad om man inte vill långvandra, och mycket att upptäcka. En urgammal skog med enorma träd bitvis, gigantiska myrstackar och vacker vegetation kring den porlande ån. Någon eller några har placerat ut små figurer här och där (eller så har de gått dit själva, det kan en nog inte vara riktigt säker på) så plötsligt hänger en trollpacka i ett träd eller så tittar en nyckelpiga fram nånstans. Det är både keramikfigurer och målade naturdelar, till och med gullig pärlplattekonst har fått en plats på ett träd.

Det var inte helt självklart att hitta dit, vi kunde inte hitta någon skylt. Men med hjälp av Google Maps så går det ändå fint, se bilder här nedan.

Vid den lilla parkeringsplatsen vid starten finns sittplatser runt en grill. Du kan gå på ena sidan ån åt ena hållet, och när du kommit fram till ”änden” (Hästsund) öppnar sig en öppen plats med rastplatsmöbler och grillmöjligheter. Det är fantastiskt fint ordnat av Å-gruppen i Dalhems sockenförening. Det fanns ett anslag med möjlighet att swisha en slant till underhållet, och det gjorde vi förstås som tack för att vi fick vandra där och njuta av platsen.

Från Hästsund sen kan du gå över en rejäl bro över ån, och promenera tillbaka på andra sidan ån om du vill.

Åk dit, ta med lite matsäck eller fika, och njut en stund av vacker natur!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Promenad utmed Dalhemsån”

 1. Profilbild för Eva Gustavsson
  Eva Gustavsson

  Åh så fin skog och trevligt promenadsällskap

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Ja du Eva, så rätt båda sakerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.