Bild från i vintras, då jag promenerade med en ljudbok i öronen.

Jag har alltid varit en läsande människa, från det jag var barn. Intensiteten har varierat genom åren, beroende på vad övrigt som tagit plats i livet, men bokläsningen har alltid funnits där.

Idag finns ju mer än ett sätt att läsa böcker, och jag varvar mellan bok, padda och telefon. Om jag vaknar före Bosse en mörk morgon, kan jag läsa bok eller tidning på paddan, när jag går och lägger mig greppar jag oftast den vanliga boken (även om det i ärlighetens namn inte blir många sidor innan ögonen slås igen), och när jag är ute på promenad lyssnar jag på en bok. Det händer även att jag tar en stund med virkningen och lyssnar på bok om jag är ensam hemma.

Det är ett härligt sätt att ”läsa” böcker tycker jag, att lyssna till någon som läser för en. Som när en var barn, och hade turen att ha någon vuxen som ville läsa högt. Och promenaden blir ofta längre än annars!

Jag prenumererar sedan flera år på Bookbeat, och har fått chansen att dela ut provprenumerationer till mina vänner. Du har nu möjligheten att i 40 dagar testa helt kostnadsfritt, genom att gå in på www.bookbeat.se/rabattkod och använda rabattkoden BBBHS8CR. När de 40 provdagarna har gått, fortsätter abonnemanget att löpa på tills vidare, och du kan när som helst säga upp det. Ingen hake med lång bindningstid, alltså. Vad det kostar efter provperioden beror på vilken nivå du lägger dig på. Själv betalar jag 149 kr/månaden och kan lyssna obegränsat till en oändligt massa titlar. Men det finns billigare varianter. Många av böckerna finns också som e-bok, det vill säga du kan välja om du vill läsa dom på paddan eller lyssna på dom. Erbjudandet gäller året ut, till 31/12 2021.

Testa gärna, lys upp höstmörkret med ljudböcker, skäm bort dig själv lite! och det vore roligt att du återkopplar till mig om du väljer att ta erbjudandet, samt också om du har hittat någon bok du vill tipsa om.