Att bli grattad på sin födelsedag

I går fyllde jag år, och jag tycker faktiskt det är lika roligt varje år att fira födelsedag. Och i dessa dagar – när en del av livet levs via Internet – så blir en ju så omhuldad och uppmärksammad att det inte är klokt! Jag har hört flera som nedvärderar dessa grattishälsningar på Facebook. De menar att det ju inte är någon konst att komma ihåg födelsedagar numera när Facebook säger till varje dag vilka som fyller år. Men se, jag håller inte med. För det första gillar jag att bli påmind om mina vänners och kontakters födelsedagar, det är riktigt roligt att få skicka en personlig grattishälsning. Och själv uppskattar jag oerhört varenda hälsning jag får på FB, därför att någon har suttit och använt en liten stund av sin tid på att skriva en rad till mig. Hen kunde lika gärna låta bli, så jag tänker att den lilla stunden – dessa sekunder – som tillägnas mig är en gåva. Och jag tar tacksamt och ödmjukt emot, jag blir jätteglad!

Att sen få lite extra mycket kärlek från alla omkring, att bli uppringd och messad till, att ta emot mejl och meddelanden – det förgyller verkligen dagen stort.

Presenter

Gåvor och presenter är verkligen inte det viktiga, men jag kan inte sticka under stol med att jag älskar paket både till födelsedag och jul (och däremellan). Bakom varje gåva ryms en tanke, och den värmer mest av allt.

Födelsedag - Doris

Födelsedag - Ingvar

Sara har uppmärksamt snappat upp att jag är en stor fan av Doris och hennes kompis bläckfisken Ingvar. Dessa fick jag i paket redan i helgen. Doris bebor numera min säng, medan Ingvar tjänstgör på mitt kontor.

 

Födelsedag - planeringsdagbok

Den här blir ju spännande att använda! En läcker och skrivvänlig planeringsdagbok för att skapa det liv en önskar. Bästa vännen Lotta vet vad en som gått lite vilse kan behöva!

 

Födelsedag - lunch

Svårt att tänka sig en fräschare lunch – medarbetarna bjöd mig i dag, och dukade så vackert.

 

Födelsedag - rosor

Vid rödgröna gruppens möte i kväll, fick jag rödgröna blommor av mina kamrater i Miljöpartiet. Plus lite sång… så fint och uppskattat!

 

Födelsedag - skumpa

När jag kom hem väntade bubbel och smaskigt tilltugg på mig.

 

Födelsedag - blommor

…och en ljuvlig bukett tulpaner.

 

Födelsedag - ankhkors

När vi var på Tutankhamun-utställningen i helgen, fick jag ett ankh-kors i guldplätering av Bosse. Ankh stod för odödlighet och evigt liv i den fornegyptiska kulturen. Me like! När jag kom hem i går kväll, hade han också köpt en guldkedja till. Snyggt, eller hur!?

Slutsats denna födelsedag:

Med tanke på att jag aldrig blir äldre inombords än 25 år, så var det helt OK att fylla 55 också.