Assistenter inom Socialtjänsten

Att möta medarbetare i Socialtjänsten

I går hade jag nöjet att i min egenskap som ordförande i Socialnämnden få besöka en fortbildningsdag för administrativa assistenter inom Socialtjänsten. Jag inledde dagen, jag var så att säga ”förband” till det stora dragplåstret som dök upp senare – advokaten, författaren och f.d. justitieministern Thomas Bodström. Temat för förmiddagen var ”Att arbeta i en politisk organisation”, och där kunde Thomas och jag ge var sitt perspektiv – han från riksplanet och jag det lokala perspektivet.

Socialnämnden på Gotland, och arbetet i Regeringskansliet

Jag berättade om Socialnämnden och dess arbete, om hur ärenden initieras och hur våra möten går till. Av helt naturliga skäl så var det inte så många av det 35-talet assistenter som var där, som haft att göra med eller mött någon av politikerna i nämnden. Socialförvaltningen har 1.900 medarbetare, och de allra flesta arbetar långt ifrån nämnden. Därför blev det ett – i mitt tycke – bra samtal med lite frågor kring politiken och också kring min roll som ordförande.

När Thomas senare tog vid, gav han som sagt ett lite annat perspektiv och passade också på att folkbilda församlingen kring beslutsgångar, konstitution och hur det går till i Riksdagen och Regeringen. Till och med att jag kunde bidra en smula, eftersom jag arbetade i Regeringskansliet i några år.

Det kändes verkligen som ett riktigt meningsfullt möte, jag önskar jag hann och fick möjligheten att möta flera medarbetare på det här sättet.

Du som var där, kommentera gärna nedan hur du upplevde dagen!

Visborg i morgonljus, assistentmöte i Socialtjänsten
Jag var tvungen att fiska upp mobilen och fotografera ljuset som speglade sig i Visborgs fasad och glaspartier, när jag klev ur bilen före mötet.

 

Thomas Bodström föreläser, assistentmöte i Socialtjänsten
Thomas Bodström lyckades med konststycket att berätta om arbetet inom Regering och Riksdag på ett både humoristiskt och lättsamt sätt. Det blev ett bra kunskapande, tror jag!

 

Ljusgården Visborg, assistentmöte i Socialtjänsten
Mellan 35 och 40 medarbetare deltog på fortbildningsdagen, imponerande uppslutning!

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Att möta medarbetare i Socialtjänsten”

 1. Profilbild för Yvonne Funk
  Yvonne Funk

  Jag tyckte dagen var mycket intressant och lärorik. Väldigt kul att få se vem du var och hur arbetet i nämnden fungerar och att ni verkar mer öppna att möta allmänheten än jag trott. Bodström var förstås rolig att lyssna på, men du var minst lika intressant. Vår eftermiddag med mer information om ekonomisystemet och information från cheferna Agneta och Marit i hemtjänsten och SÄBO gjorde dagen fulländad.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Så himla kul att höra, Yvonne! Tveka inte att höra av dig till mig om det finns något du tycker jag och nämnden bör känna till. Eller om du har frågor!

 2. Profilbild för Gunnlög Köhn
  Gunnlög Köhn

  Nu äntligen hittade jag hit. Dagen var både lärorik och trevlig. Jag hoppas jag får tillfälle att lyssna på dig Maria vid ett annat tillfälle. Alla jag pratat med och fått mail av har bara gott att säga om dagen. Det är så trevligt att träffa alla goa kollegor.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Jag blir så GLAD av att höra det, Gunna. Tusen tack!

 3. Profilbild för Maria Gustafsson
  Maria Gustafsson

  En fantastiskt härlig o lärorik fm där vi fick en inblick på mycket mellan nämnd o riksdag på ett roligt o intressant sätt! Om du vill kalla din del för ”förband” så måste jag bara tillägga att det var minst lika bra som ”storbandet” 😊

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack Maria, det var väldigt vänligt sagt! Det bar VÄLDIGT roligt att träffa er alla, önskar jag hade fått lyssna lite mer till er också egentligen. Men var sak har sin tid, det kanske kan bli en annan gång. Tack för att du tittade in här, hoppas det blir fler gånger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.