I går hade jag nöjet att i min egenskap som ordförande i Socialnämnden få besöka en fortbildningsdag för administrativa assistenter inom Socialtjänsten. Jag inledde dagen, jag var så att säga ”förband” till det stora dragplåstret som dök upp senare – advokaten, författaren och f.d. justitieministern Thomas Bodström. Temat för förmiddagen var ”Att arbeta i en politisk organisation”, och där kunde Thomas och jag ge var sitt perspektiv – han från riksplanet och jag det lokala perspektivet.

Socialnämnden på Gotland, och arbetet i Regeringskansliet

Jag berättade om Socialnämnden och dess arbete, om hur ärenden initieras och hur våra möten går till. Av helt naturliga skäl så var det inte så många av det 35-talet assistenter som var där, som haft att göra med eller mött någon av politikerna i nämnden. Socialförvaltningen har 1.900 medarbetare, och de allra flesta arbetar långt ifrån nämnden. Därför blev det ett – i mitt tycke – bra samtal med lite frågor kring politiken och också kring min roll som ordförande.

När Thomas senare tog vid, gav han som sagt ett lite annat perspektiv och passade också på att folkbilda församlingen kring beslutsgångar, konstitution och hur det går till i Riksdagen och Regeringen. Till och med att jag kunde bidra en smula, eftersom jag arbetade i Regeringskansliet i några år.

Det kändes verkligen som ett riktigt meningsfullt möte, jag önskar jag hann och fick möjligheten att möta flera medarbetare på det här sättet.

Du som var där, kommentera gärna nedan hur du upplevde dagen!

Visborg i morgonljus, assistentmöte i Socialtjänsten

Jag var tvungen att fiska upp mobilen och fotografera ljuset som speglade sig i Visborgs fasad och glaspartier, när jag klev ur bilen före mötet.

 

Thomas Bodström föreläser, assistentmöte i Socialtjänsten

Thomas Bodström lyckades med konststycket att berätta om arbetet inom Regering och Riksdag på ett både humoristiskt och lättsamt sätt. Det blev ett bra kunskapande, tror jag!

 

Ljusgården Visborg, assistentmöte i Socialtjänsten

Mellan 35 och 40 medarbetare deltog på fortbildningsdagen, imponerande uppslutning!