Virkat överkast

Jag har tidigare bloggat om det överkast jag virkade och som blev klart i vintras, det kan du läsa här.

 

Virkat överkast från 1960-talet

Eftersom mönstret kom från ett gammalt nummer från Morgonbris (jag trodde 1968 men det visade sig vara 1965, står alltså fel i artikeln) så skickade jag blogglänken till tidningen för jag tänkte att de kanske var intresserade. Och det var de! Så pass att det i senaste numret var en halv sida med berättelsen och bilder från bloggen!

Morgonbris 2020

 

Kul med den uppmärksamheten! Efter detta så letade jag upp den gamla tidningen och upptäckte att det skulle vara 1965 i stället. Tidningen är välbehållen, och det är sanslöst roligt att läsa artiklarna i den i dag 55 år senare. En bildtext lyder:

”Här är en söt mamma ute och handlar med sin flicka på armen. Kommer denna flicka att få samma chanser i arbetslivet när hon blir vuxen som en pojke får? Har vi nått fram till jämställdhet när hon blir vuxen? Säkert inte utan kamp.”

You bet.

 

 

Efter mitt förra blogginlägg samt nu notisen i Morgonbris, har jag fått massor av frågor om mönstret. Därför bestämde jag mig för att lägga ut det här, och ta det rakt av ur tidningen. Så – håll till godo!

Skulle vara jätteroligt att få ta del av om du bestämmer dig för att virka överkastet!

Virkat överkast

Virkat överkast

Virkat överkast