Virkat överkast – mönster på begäran

Virkat överkast

Jag har tidigare bloggat om det överkast jag virkade och som blev klart i vintras, det kan du läsa här.

 

Virkat överkast från 1960-talet

Eftersom mönstret kom från ett gammalt nummer från Morgonbris (jag trodde 1968, men det visade sig vara 1965) så skickade jag blogglänken till tidningen för jag tänkte att de kanske var intresserade. Och det var de! Så pass att det i senaste numret var en halv sida med berättelsen och bilder från bloggen!

Morgonbris 2020

 

Kul med den uppmärksamheten. Men som sagt, jag sa fel på årtal, och efter detta så letade jag upp den gamla tidningen och upptäckte att det skulle vara 1965 i stället. Tidningen är välbehållen, och det är sanslöst roligt att läsa artiklarna i den i dag 55 år senare. En bildtext lyder:

“Här är en söt mamma ute och handlar med sin flicka på armen. Kommer denna flicka att få samma chanser i arbetslivet när hon blir vuxen som en pojke får? Har vi nått fram till jämställdhet när hon blir vuxen? Säkert inte utan kamp.”

You bet.

 

 

Efter mitt förra blogginlägg samt nu notisen i Morgonbris, har jag fått massor av frågor om mönstret. Därför bestämde jag mig för att lägga ut det här, och ta det rakt av ur tidningen. Så – håll till godo!

Skulle vara jätteroligt att få ta del av om du bestämmer dig för att virka överkastet!

Virkat överkast

Virkat överkast

Virkat överkast

8 reaktioner till “Virkat överkast – mönster på begäran”

  1. Tack så jättemycket för mönstret det var några veckor sen jag skrev ut det. Jag har letat så mycket efter ett överkast men inte hittat något som har klickat men det gjorde detta. Köpte garn för elva år sen och provade några ruter men det kändes inte bra. Jag är så glad att jag äntligen hittat var jag sökt. Tack än en gång för mönstret. Mvh Gunnel 🌹

    1. Ingen orsak alls! Det är väldigt roligt att virka dessa längder. Du får gärna dela med dig när du komlit en bit på väg, och inte minst när du är klar. Lycka till!

  2. Fattas en sida på spetsen💕 Har prov virkat en del av det andra. Beställt garn

    1. Hej BrittMarie och ni andra som undrat – visst fattades det en bild, men nu är den tillagd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.