Mitt ledarskap rönte plötsligt ett visst intresse, när Clara som driver Bossbloggen hörde av sig till mig och frågade om jag ville medverka i hennes intressanta intervjuserie om ledarskap. Jag blev väldigt glad och hedrad, och tackade självklart ja. Att vara chef och ledare kräver att en då och då reflekterar över sina arbetsmetoder anser jag, och det här blev ett bra tillfälle för mig att ”tvingas” tänka efter och ta tempen på mitt ledarskap. Ibland behöver en (åtminstone jag!) lite knuffar i olika riktningar för att tänka efter. Att koppla ur autopiloten ibland, och köra manuellt för att se om de gamla takterna sitter i.

Jag har under årens lopp läst åtskilliga böcker och artiklar om ledarskap, men har ledsnat på det. Numera har jag min egen ledarskapsmodell som jag mejslat fram, den bygger på magkänsla och erfarenheter. Det är så skönt, att kunna bottna i det!

Tänk, att mitt ledarskap är intressant!

Det är gott att bli påmind ibland om att det en gör är viktigt för ens omgivning. Det är ju något jag brukar predika, att allt du gör påverkar din omgivning i någon riktning. Att du därför noga bör tänka efter vad du gör och säger. Det kan förändra liv!

Glad, tacksam och stolt är jag, för att Clara uppmärksammade mig, ringde upp mig och för det supertrevliga och givande samtal jag fick med henne. Och inte minst för den proffsiga artikeln som blev resultatet.

Här är inlägget på Bossbloggen som publicerades den 1 februari 2017.