Nu är granen inköpt och på plats

Den ursprungliga planen att gå ut i skogen och hitta en trevlig gran fick revideras i takt med att snön föll över Gotland. I morse insåg vi att denna strapats som käre maken och goa svärsonen skulle hjälpas åt med fick ersättas av att köpa en gran. Hur genuint är det?? Granar ska hämtas, anser jag.

Jag har alltid önskat mig en kungsgran, och i år fick jag en. Nu står den på plats, dock ännu inte klädd. Vi överväger allvarligt att förankra den i vägg och tak, eftersom kattungen Seved gillar att klättra. Man kan bara föreställa sig hur det blir med glitter och kulor på plats…

Dagen har också innehållit en närmast desperat jakt på strömming. Bosse har köat i omgånger i fiskaffären i Hemse, utan resultat. Det löste sig till slut, men katastrofen var nära.

Nu återstår bara en liten kompletteringsrunda till Hemse i morgon för det där sista – saffran, björkved och sånt. Vi ska också koka knäck och jag baka vörtbröd, Bosse ska göra all mat. Affe och Sara klä granen. Det är så gott att ha dom hemma. Julefriden har faktiskt redan sänkt sig över Tidlösa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Nu är granen inköpt och på plats”

 1. Profilbild för Annika

  Att abdikera är rätt skönt… 🙂

 2. Profilbild för Pia

  Många som har klätt granen ikväll, och för mig är det första gången som jag inte gör det dagen före dopparedagen, men nu kände jag för det idag. Eftersom jag är allergisk mot gran är det så lätt att bara gå ner i källaren och hämta den.

  Dock är det ingen som har legat under min gran inte! Själv är bäste dräng. 🙂
  Håller med Eva, jag har abdikerat halvt om halvt.

 3. Profilbild för Evas värld

  Jag har glömt det mesta och inte bakat alls, men bestämmer mig för att trivas med det. I morgon blir det gran – vi skickar ut Ellen och hennes pojkvän från Australien i björnkylan efter lämplig gran, ädel eller kungs.. antar jag.Dom får bestämma. Häpp! Jag har abdikerat.

 4. Profilbild för Annika

  Jag undrar i hur många hem det ser likadant ut – en som ligger under granen och en som står och försöker hålla den rakt! Först låg T där men efter en stund bytte vi plats… Skönt att ni fick tag på strömming – själv glömde jag bort att köpa mandelmusslor (brukar beställa dem). Tänk om det innebär att jag måste baka dem själv i år, åh hemska tanke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.