Den ursprungliga planen att gå ut i skogen och hitta en trevlig gran fick revideras i takt med att snön föll över Gotland. I morse insåg vi att denna strapats som käre maken och goa svärsonen skulle hjälpas åt med fick ersättas av att köpa en gran. Hur genuint är det?? Granar ska hämtas, anser jag.

Jag har alltid önskat mig en kungsgran, och i år fick jag en. Nu står den på plats, dock ännu inte klädd. Vi överväger allvarligt att förankra den i vägg och tak, eftersom kattungen Seved gillar att klättra. Man kan bara föreställa sig hur det blir med glitter och kulor på plats…

Dagen har också innehållit en närmast desperat jakt på strömming. Bosse har köat i omgånger i fiskaffären i Hemse, utan resultat. Det löste sig till slut, men katastrofen var nära.

Nu återstår bara en liten kompletteringsrunda till Hemse i morgon för det där sista – saffran, björkved och sånt. Vi ska också koka knäck och jag baka vörtbröd, Bosse ska göra all mat. Affe och Sara klä granen. Det är så gott att ha dom hemma. Julefriden har faktiskt redan sänkt sig över Tidlösa.