Gotland är så sjukt rikt på upplevelser, och när en ser alla konsertprogram och annat i början av sommaren känns det som om en vill vara med på ALLT. Risken för mig är alltid då att det inte blir nånting i stället… Men jag har lärt mig, så några grejor blir det varje sommar. Dock gallrar jag rätt hårt nu för tiden, eftersom jag aldrig vet hur mycket jag orkar.

Konceptet "Sommarkväll på Stora Gåsemora" har blivit en succé. Namnkunniga artister drar tusentals människor till ladan mitt på Fårö, och färjan får gå i skytteltrafik hela dagen under konsertdagarna. Denna fredag var det Magnus Ugglas tur att gästa, och biljetterna var naturligtvis slutsålda. Vi bjöds på ett fantastiskt sommarväder, vilket gjorde upplevelsen med miljön kring ladan extra skön. Foodtrucks och gott om sittplatser i solen lockar många att komma flera timmar innan konserten ska börja. Även Bosse och jag hängde där ett tag.

Vi hade tillbringat större delen av dagen på Fårö dessförinnan. Vi åkte upp redan på förmiddagen och passade på att bevista Bergmancentret och Fårö museum (efter att ha tagit en sväng ner till Dämba och kollat in Fårö kyrka), åka upp till Sudersand, Fårö fyr, bevista en riktig skrotloppis på Skär, helt oplanerat hamna mitt i en spelning av Gutebälgarna i Ekeviken samt fika på Lauters. En störtskön heldag på en störtskön ö!


Ingmar Bergmans egen bio vid Dämba.


Sudersand. Välbefolkat en dag som denna.


Stranden mellan Fårö fyr och Norsta Auren.


Alla får inte plats i ladan vid Stora Gåsemoras konserter, men alla sorters ställningar och vinklar är tillåtna och går bra, bara en får en liten skymt och får vara med!


Klockan var nästan 22:00 när vi tog färjan över till Storön igen, men ljuset helt fantastiskt.