Det där med att köpa veckotidningar eller månadsmagasin. Jag gör det ”aldrig”, och prenumererar heller inte. Visst, det har väl hänt att jag blivit med en sexveckorsprenumeration på någon blaska, när jag lockats med den där necessären med innehåll, handväskan eller badhandduken. Alla dessa bonusar som 1. kommer så långt efter själva tidningen att jag hunnit glömma att jag skulle ha något över huvud taget och 2. nästan alltid gör mig besviken på ett eller annat sätt.

Annars är mitt enda kontakttillfälle med ”kolorerade magasin” när jag är hos frissan. Då sammanfaller tiden för att sitta med färgen i håret, med den tid det tar att läsa en Hänt i veckan från pärm till pärm. Perfekt! Sen är jag så mätt på skvaller att det räcker 6-8 veckor, tills det är dags för nästa frissanbesök.

Men så här års kan  jag liksom bli sugen på en tidning. Idag hände det; jag la ner senaste numret av Må Bra i korgen. Med en bok på köpet som jag med största sannolikhet inte kommer att läsa.