Läste härom dagen en kort artikel ur tidningen Må Bra, om hur ”60 är det nya 30”. Det vill säga; vi lever så mycket längre och är så mycket friskare att vi faktiskt förskjuter åldersspannen rätt rejält. Enligt artikeln säger forskare att medelåldern infinner sig mellan 60 och 75 år numer. Det betyder alltså att vi räknas till ungdomen till och med 59 år!

Det finns vissa artiklar jag läser med större behållning än andra…Haha!

Det här är ju bara siffror och konstruerade gränser som vi människor har behov av att dra upp, men ändå – det har hänt jättemycket med vårt mående och vår livslängd (vilket jag också i min roll som Socialnämndsordförande ser en annan sida av). Nu är vi inte ”äldre” förrän efter 75, det är härligt. Och visst är det så, att åldersgränser suddas ut och att det blir allt svårare att sätta åldersetiketter på människor? Det tycker i alla fall jag.

På bilden här ovan ser ni två generationer kvinnor. Det är jag och två mig väldigt kära och närstående. Gissa gärna vilka de är (och ni som känner oss alla tre är diskvalificerade från början!).