Nu är korsordstidningen klar!

Jag och käre maken prenumererar på två korsordstidningar; Lyckokryss och Mästarkryss. Svåra, härliga korsord, de allra flesta.

Vi löser korsord över helgfrukostarna ofta, ibland tar vi också ett korsord som avslutning på en tuff arbetsdag. Vi sitter mitt emot varandra vid köksbordet, och vänder på tidningen då och då så den ena ser upp och ner och den andra rättvänt. Många gånger kan man genast se vad ett ord ska bli när man plötsligt får tidningen upp och ner!

Vi kompletterar varandra väl när vi löser korsord. Även där.

Bästa vännen Kerstin prenumererar på samma tidningar, och när det börjar bli dags att skicka in för att vinna alla priser man aldrig vinner, brukar vi höras och stämma av. Helst ska man ha löst samtliga korsord i tidningen, annars är det ett litet nederlag.

Nu är aktuellt nummer av Lyckokryss helt färdiglöst, nu har jag gjort i ordning ett kuvert men skickar det inte riktigt än. Först måste vi ju stämma av läget, Kerstin och jag!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

7 svar till ”Nu är korsordstidningen klar!”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Kerstin – haha, glöm det!! Fast å andra sidan – gör man det med finess blir det kanske ett kul pussel!

 2. Profilbild för kerstin hf

  Kan du inte lägga ut lite fler spridda bilder av Mästarprovet? /K

 3. Profilbild för Maria Björkman

  Ingrid – jag känner igen den där stegrande svårighetsgraden i DN, där söndagen var vår favorit. På den tiden var det Enar Åkered som var konstruktören på söndagar, men det är det väl inte nu?

  Pia – visst blir det mer korsord på sommaren! Beträffande lugn och ro-helg med dig, tiden finns bara man bestämmer sig. Kanske ska vi göra det framåt vårkanten?

 4. Profilbild för Pia

  Härligt med korsord, det behövs lite hjärngympa mellan varven. Men är de för svåra så ger jag upp.

  För mig är sommaren en riktig korsordtid.

  Kram!

  PS. Lite lustigt är det att vi lade in LinkWithin precis samtidigt! Och Du, Du är så välkommen på en riktig slapparhelg med mini-spa hemma hos mig när Du har tid! Men det var ju just det där med tiden.. 😉 DS.

 5. Profilbild för Ingrid

  Vad duktiga ni är!

  Jag nöjer mig med DN:s kryss och sudoku. Jag kan inte dricka mitt morgonkaffe utan att få ta en titt på dagens klurigheter.

  Kryssen börjar så trevligt och enkelt på måndagarna och får mig att känna mig lite som Einstein, men sen fram i veckan kärvar det till sig. I regel klarar jag dem med lite fuskhjälp från "Primas stora uppslagsbok", men när söndagen kommer är det kört.

  Där är vi inte alls överens – vi tänker inte likadant jag och korsordskonstruktören. Men det gör ingenting, det är kul ändå och jag inbillar mig att det är bra träning för hjärnan.

  Kram Ingrid

 6. Profilbild för Maria Björkman

  Jo, de flesta korsorden är svåra. Men det är precis det vi är ute efter…!

 7. Profilbild för Annika

  Men är inte dessa korsordstidningar jättesvåra? Min mamma brukar ge dem till T i julklapp och de räcker till nästa jul…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.