Jag är väldigt sällan förkylningssjuk (peppar peppar, det vågar en ju knappt yppa om en är lite vidskepligt lagd!), därför är det länge sen jag själv provade det här, men då vet jag att det hjälpte. Troligtvis därför att kroppen blev helt chockad, jag minns att jag läste första gången jag såg det här receptet att de med högt blodtryck ska undvika det. Säger väl en del!

Nåväl, i dessa förkylningstider kanske någon ändå har nytta av denna häxblandning:

  • 10 krossade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl citronsaft
  • 5 msk kanel
  • 5 msk råsocker
  • riven färsk ingefära (så mycket som du klarar av)

Blanda alla ingredienser till en slät massa. Ta en msk om dagen för att mota tillbaka en begynnande förkylning eller för att snabba på tillfrisknandet om den redan brutit ut. Drick gärna lite vatten efteråt, det är mycket starkt.

Förvaras i kylskåpet i en burk med tättslutande lock.