Det händer då och då att jag får frågor med anledning av något blogginlägg, både om mitt liv, jobb och uppdrag, och mer personliga frågor. Att svara på frågor i en frågelista är lite kul; dels tycker jag faktiskt att jag tvingas stanna upp och tänka efter en del och reflektera över mig själv, dels är det ett skojigt sätt att dela med sig av sånt som en annars kanske inte skulle ha precis pratat om. Och det blir lite som en intervju.

Jag hittade den här listan om tid hos en bloggkollega, Sandra Beijer, och bestämde mig för att använda den, den här gången. Visserligen finns det delar i den som inte känns heeeelt relevanta för mig att svara på (åldern, du vet), men jag gör det ändå. Alltså: listtajm!

Vad är ditt förhållande till tid?

Komplicerat. Jag har uppenbarligen alltid trott att det går att jaga ikapp tiden. Nu jobbar jag för fullt på att förändra förhållningssätt till tiden. Jag skrev om det här, jag VET ju att tiden varken låter sig jagas eller sparas, utan den bara går. Det bästa en kan göra, är att gå tillsammans med den på något vis. Så flummigt det låter, men det är vad jag har kommit fram till.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Helt beroende på årstid. På vintern gillar jag natten bäst, då jag får ligga i sängen. På våren är det kvällarna, på sommaren mornarna. Hösten är dagarna bäst, med vacker natur och doftande luft.

Vilken är den bästa veckodagen?

Fredag, kanske. Lördag är också rätt bra, faktiskt. Fast jag gillar nog de flesta dagar, alla har sin karaktär…

När går tiden som snabbast?

När jag släktforskar, helt klart. Den flyger iväg!

När går tiden som långsammast?

När jag läser handlingar inför politiska möten, eller när jag sitter i ett väntrum.

Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Den här frågan hör till dom som kanske inte är helt relevanta för mig. Att sminka mig är inte en del av mitt liv, även om jag gör det (lite grann). Jag bara gör det, på samma sätt som jag borstar tänderna och går på toan. Lägger inget som helst engagemang i det. Det tar kanske tio minuter till vardags. Elva till fest (skojade lite, där).

Vilken tidsepok (förutom denna) skulle du velat leva i?

Skulle vilja förflytta mig bara 50 år tillbaka i tiden, hade velat vara vuxen på 1960-talet. Jag är född hippie, det är mitt dolda jag!

Äter du fort eller långsamt?

Varken eller tror jag, däremot tuggar jag för lite. Borde alltså ge maten lite mer tid.

Vad gillar du mest att lägga tid på?

Att umgås med min man, uppleva saker med honom eller bara vara tillsammans.

Vad gillar du minst att lägga tid på?

Städning och annat hushållsarbete som bara aldrig tar slut utan bara börjar om och börjar om. Jag vet INGET som jag upplever som sånt slöseri med tid!

När brukar du gå upp på morgonen och gå och lägga dig på kvällen, på vardagar?

Varierar väldigt. Sänggåendet kan bli allt mellan kl 21 då jag kan ägna en timme eller två åt att läsa innan jag somnar, och 23-tiden. Stiger upp gör jag när jag är redo, utom när jag har en tid att passa på morgonen då jag oftast får göra våld på mig själv.

Ditt längsta förhållande?

Svaret är busenkelt – min nuvarande relation. Den påbörjades hösten 1983, och fortgår med full kraft!

Vad är den längsta perioden du varit singel?

Fram till jag var 17 år, tror jag. Sen har jag levt i tvåsamhet på något sätt hela livet.

Vad skulle du gärna haft mer tid till?

Bloggen, skriva mer och utveckla den mer. Att släktforska. Läsa. Umgås med käre maken. Resa.

Vad gjorde du för tre timmar sen?

Åt ett kokt ägg med majonnäs på stående fot.

Vad gör du om tre timmar?

Sitter hemma i soffan, kanske med ett glas vin, och pratar med Bosse.

Var ser du dig själv om tio år?

Om tio år ganska exakt, går jag i pension (som senast). Då kommer jag att bli tidsmiljonär, och kan göra precis vad jag vill med min tid. Ingen mer än jag äger den då. Kanske reser vi lite då, eller så väljer vi att äntligen skaffa en hund igen, som förgyller tillvaron. Eller så gör jag något annat jag vill. Då.