Jag är övertygad om tankens kraft, om att du kan styra en hel del av ditt liv genom vad du tänker. Ibland slänger vi oss lite slarvigt med uttrycket ”positivt tänkande”, och det är släkt med just tankens kraft. Du blir vad du tänker, ditt LIV blir vad du tänker i hög utsträckning. Jag vill inte sträcka mig till att du kan forma hela ditt liv med dina tankar, men en väldigt stor del!

Tankens kraft skapar magi

Tanken skapar ditt förhållningssätt till det du upplever. Kan du förhålla dig på ett för dig bra sätt till dina upplevelser, blir allt så mycket bättre. Ett tag var det populärt med affirmationer. Det är en variation på samma tema, och jag kan faktiskt ägna mig åt det ibland. När jag duschar, när jag mediterar… att tänka på något som om det redan är ett faktum, att tänka på det i presens. Gör du det ofta – och med inlevelse, inte bara rabblar mekaniskt! – så funkar det. Prova!

Valen i varje minut, varje stund

Så det du tänker ofta, formar dig och ditt liv. Det är precis som allt som du gör till vanor – det formar ditt liv! Mitt motto är: ”Livet är summan av dina val”, och i det lägger jag betydelsen att det är varje val i varje stund som i långa loppet skapar din tillvaro. Du väljer vad du tänker, vad du gör och vad du stoppar i munnen i varje stund. Allt gör dig till det du är. Varje minut gör du val. Vardagsvalen.

Det går att göra det löjligt enkelt – skapa till exempel lösenord baserade på dina förhoppningar och ljusa tankar. Lösenord skriver du lite då och då. För att skriva ett lösenord, måste du tänka på det. Vips så har du automatiskt, flera gånger om dagen kanske, både tänkt och skrivit det där du eftersträvar! En måste vara lite smart…

Vision board

Ett annat sätt att skapa den tillvaro du vill ha är att göra en vision board. Gärna i fysisk form, som hänger på ett ställe där du ofta ser det. Spara bilder som beskriver det scenario du eftersträvar, och sätt upp dom framför näsan så du ser dom ofta. Till slut tror hjärnan att det är din verklighet, precis som när du talar om saker i presens. Då händer det ofta att den också ser till att det blir just så. Hjärnan går att lura, vet du!

Nu kanske du tror att jag är perfekt i det här avseendet. Att jag alltid tänker vackra ljusa tankar och tar allt med ett leende. Nja, inte riktigt. Men det som är sant är att jag försöker, att jag tänker på det och jobbar med det. Därför att jag själv har upplevt magin med tankens kraft. Jag vet att det fungerar!

Slutar med ett citat av en för mig okänd, som så väl beskriver det här:

Var uppmärksam på dina tankar – de blir till ord.
Var uppmärksam på dina ord – de blir till handlingar.
Var uppmärksam på dina handlingar – de blir till vanor.
Var uppmärksam på dina vanor – de blir din karaktär.
Var uppmärksam på din karaktär – den blir ditt öde.