Att skriva är en av mina fröjder. Det var ett av skälen till att jag började blogga 2009, att i en lite ny form skriva om mig själv, mina tankar och det som händer i mitt liv.

Men nu för tiden blir det så sällan, och jag klurar på varför det blivit så. Tror jag vet.

Var sak har sin tid

För det första händer det numera inte särskilt mycket omkring mig. Det har inte så mycket med pandemin att göra, även om det väl i och för sig bidrar till att vi inte rör på oss eller träffar så många. Nej, det har mer att göra med att jag har bytt livsstil efter utmattningen. Idag gör jag (nästan) bara en sak i taget och lever mycket långsammare. Bytte arbetsuppgifter och har gett mig mer tid till mina egna intressen och till återhämtning. Jag lever verkligen mycket mer efter devisen att var sak har sin tid.

I mitt förra liv gjorde jag allt på en gång. Jag ansåg att allt en vill göra har en tid med, det handlar bara om prioritering. Och visst – det funkade bra länge. Det var bara det att återhämtning var något som inte fanns vare sig i min vokabulär eller mitt medvetande. Så gick det som det gick (mer om det under Min resa mot balans). Och det där med att blogga tillhörde de sysslor jag ville få plats med, mitt i villervallan. Jag gjorde det på samma sätt som jag gjorde allt annat – med ett splittrat sinne och utan fokus. Det blev ju bra det också, så länge det höll.

Idag ser allt annorlunda ut, och jag tvingar inte in något. För att jag ska fungera behöver jag ta det piano, och jag lyckas allt bättre med det ju längre tiden går. Jag ger mig rejält med tid för det jag tycker är roligt. Men i och med att det inte snurrar så fort, så kanske jag heller inte tycker att jag har så mycket att berätta, vare sig för mig själv eller dig. Kanske är det så det blivit?

Å andra sidan händer det förstås saker inom mig, och det skulle jag ju kunna fortsätta skriva om. Inte för att jag är säker på att det skulle ha något särskilt läsvärde, men då för min egen skull. Och det jag sysslar med finns också en del att berätta om – släktforskningen som ständigt överraskar mig och yogan där jag fortsätter utvecklas.

Så kanske ändå – om jag tänker så blir det möjligen lite tätare blogginlägg framöver. Till att börja med kommer jag att publicera ett par stycken gamla, som jag hittade bland utkast och som jag har glömt att publicera, haha! Inte särskilt aktuella, men jag vill ändå ha dom hör på bloggen. De kommer de närmaste dagarna. Till dess – tack för att du fortfarande läser, och följer vid min sida!