Minns du att det fanns ett TV-program som hette så – Sköna söndag? Ett morgonprogram, först i sitt slag med livsstil, skönhet, flärd, mat… jag minns inte särskilt mycket av innehållet, jag minns mer känslan av att se på det. Känslan av att sätta på TVn på morgonen! Oerhört wild and crazy. Och lyxigt, att äta frukost framför TVn och bli underhållen. Nåväl, det har hänt en del på TV-fronten sen dess, kan en väl lugnt påstå.

I dag har jag en egen skön söndag i långsamhetens tecken. Slapp morgon med bokläsning i sängen, skön förmiddag med sen frukost och korsordslösning, sen en soffstund då vi såg på reprisen av ”Så mycket bättre” (ett riktigt bra avsnitt, med Magnus Carlsson som huvudperson). Därefter masade jag mig ut på en långsam och blåsig men jätteskön skogspromenad, med ett podavsnitt i lurarna. Jag promenerade i så maklig takt att min app Runkeeper hela tiden trodde att jag pausade och stod still under promenaden… Jag tycker det doftar så himla gott i skogen på hösten!

Nu ska jag dimpa ner i soffan igen, virka lite och kolla ikapp ”Sveriges bästa hemtjänst”. Käre maken ska sätta sig vid pusslet, och sen kanske vi tar ett glas gott av något slag. Det enda som är säkert är att vi fortsätter fira långsamhetens lov, denna sköna söndag.

Och som grädde på moset är det också årets längsta dag, eftersom vi fick en timme extra i och med normaltidens inträde. Me like!