Igår var det fredag, och så här års är våra fredagkvällar vikta för hockey. Vårt lag – Visby Roma Hockey – spelar i serien som heter Hockeyettan Östra, och gör det med bravur. ”Vi” pendlar mellan att ligga på första eller andra plats i tabellen, just nu är det en andraplacering med bara en poängs marginal mot ledaren Huddinge. Övriga lag ovanför strecket är Hudiksvall, Väsby och Haninge.

Jag har alltid gillat att se på hockey, det är den enda sport jag känner störst engagemang i. Och nu när en har chansen att följa ett alldeles eget lag lajv varje vecka, blir det extra engagerande. Vi har köpt säsongskort med egna sittplatser i Visby Ishall, vilket är mycket bekvämt. Bara för oss att glida in fem minuter före nedsläpp och dimpa ner på våra platser.

Visby Roma är ett riktigt bra lag i sin serie som sagt, och är kul att titta på. Men de är som bäst när de förväntar sig och har ett tufft motstånd. En match som igår, när de mötte nästjumbon Tumba, blir lätt slarvig och trist till en början. Först i tredje perioden blev det bra hockey som gick mot den givna vinsten och vi kunde andas ut. De två perioderna dessförinnan hade faktiskt kunnat gå hur som helst…

Efter fredagsmatchen hastar vi hem och slår på fredagsfinalen i Idol. Då är det skönt att krypa upp i soffhörnet med ett glas vin, lite småfrusen efter ishallskylan.

En trevlig lördag önskar jag er alla!