Härom dagen skrev jag om olika yogaformer, och rabblade dom jag för tillfället kom på. En form jag då inte visste fanns, var floweryoga!

Är inte helt säker på att den finns, men jag och Kerstin har i dag ändå praktiserat den.

Anlände till Skillinge i går kväll, vi åkte från Gotland via Oskarshamn, Kerstin och Roffe bilade från Nynäs. Vi sågs med en kvarts marginal vid turistbyrån i Simrishamn, det kallar jag timing! Efter att ha plockat på oss diverse broschyrer åkte vi ”hem” till det hyrda huset och började läsa. Upptäckte rätt snabbt att söndagen bjöd på floweryoga och örtlunch! Visserligen skulle man anmäla sig tre dagar i förväg, men… vi ringde sent på lördagkvällen och visst fanns det plats kvar.

Åsa vägledde oss genom detta förunderliga yogapass. Vi vandrade tio minuter genom en vacker hage i Stenshuvud nationalpark. Slog oss ner med våra yogamattor i en vacker glänta och blev varsamt vägledda genom ett vänligt och välgörande yogapass. Därefter vandrade vi tillbaka i tystnad, ”för att känna hur det känns när läpparna möts”, som Åsa sa. Hon lotsade oss över stock och sten, genom snår och buskage, med sekatören i beredskap. Inte den snabbaste och rakaste vägen, men den absolut vackraste och mest stimulerande!

Väl tillbaka till utgångsplatsen, väntade en picknickfilt fylld med god örtsoppa och hembakt olivbröd som smakade himmelskt efter 1,5 timmes vandring/yoga.

Åsas idé om floweryoga känns lätt genialisk, och så enkel. Skulle gärna göra om det, både Kerstin och jag!

Nyfiken på Åsa? Kolla in www.smilingmountain.com!