Tackar som frågar. Svaret är: ”så där”.

Hur så?

Jo, jag har svårt att koncentrera mig. Första minuterna kliar det, jag sitter illa, jag tänker på ditt och datt, uppmärksamheten far iväg åt alla möjliga håll, jag andas grunt, helt tvärt emot vad en ska göra. Så småningom dock, stillnar jag.

Varför är det så, tror du?

För det första så kör jag nu sedan länge en tiominuters meditation med sex minuter guidning och fyra minuter tystnad. Det är först under dessa sista fyra minuter som jag kommer till ro. De senaste mornarna har jag mest känt mig irriterad på den ljuvliga rösten som varsamt ska lotsa mig in i meditation. ”Känn efter vilken sinnesstämning du är i”. Vadå sinnesstämning? Jag känner inte ett smack!

Men du fortsätter?

Ja, jag ger mig inte. Jag är övertygad om att övning ger färdighet även på det här området, och jag har inte ens hållit på i tre veckor ännu. Nu ska jag stänga av guidningen från och med i morgon, så får vi se hur det förlöper.


Och du som läser min blogg – har du egen erfarenhet av meditation? Dela gärna med dig i en kommentar, jag är nyfiken!

FullSizeRender-11

Vi var två på mattan under meditationen för några dagar sedan, då lånehunden deltog i mina morgonritualer. Det krävs koncentration för att ignorera den där blicken, som borrar genom pannbenet och som säger: ”är du klar snart så vi kan gå promenad??” (Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet)