Vi är på landet nu några dagar, jag har lite politikplanering att göra men det går lika bra att göra härifrån. Det är lite kyligt i luften, men solen tittar fram mellan små regnskurar, och vi har en skön braskamin att gotta oss vid när det blir för ruggigt. Vilken lyx att kunna sitta här ute i skogen, i lugnet, naturen och härliga dofter, och samtidigt arbeta!

En av de saker jag har åstadkommit i dag, är att boka en resa till våren 2017. Dottern och hennes man var där nu i sommar några dagar, och blev förtjusta i stan och vad den hade att erbjuda. Hon övertygade mig om att jag – vi! – skulle gilla den också, och hon vet verkligen vad jag gillar. Jag gjorde som jag brukar; jag skrev upp Krakow på vår lista över kommande resmål. Vi hade nog mer eller mindre bestämt att inte kosta på oss några resor på ett tag, eftersom vi sparar till en Thailandsemester igen vintern 2017-2018 (det blir alltså ingen i år), plus att vi tillsammans med goda vänner spar till en annan resa under nästa vår. Därför har vårt fokus varit att inte resa nu, utan spara.

Nu har Krakow stått där på listan några veckor, och mognat. Jag har kollat lite på flyg och hotell, och det är billigt om en jämför med mycket annat. Vi är så lyckligt lottade att vi har råd. Så – varför inte åka??

Sagt och gjort. Nu har jag bokat flyg och hotell för käre maken och mig i sju nätter i Krakow efter påsk nästa år. Ser redan fram emot det, och behöver nu era tips på vad vi kan se och göra. Auschwitz och Schindlermuseet står redan på vår lista, men vad ska vi inte missa utöver det?

Bild från magic.wizards.com