För andra gången var vi i dag och upplevde Länsteaterns på Gotland originalmusikal ”Jorden vi ärvde”, denna gång för att Affe och Sara också skulle få se och höra den. Redan när vi upplevde den första gången tyckte jag att jag ville få höra musiken en gång till, det är fjuttigt att första gången en hör ny musik också blir den enda gången. Endast fragment finns kvar, och efter en kort tid är allt borta. Bara känslan finns kvar, men melodierna har försvunnit ur huvudet eftersom de inte har hunnit få fäste. Det är synd.

Men nu fick vi chansen igen, och jag är så glad för det. Såg och hörde nya saker den här gången, som en alltid gör andra gången. En fantastisk föreställning som berör, mycket tänkvärt och igenkänningsbart, komik, tragik, skönsång och bra skådespeleri. Det är otroligt att vi på Gotland får uppleva en originalmusikal av sådan klass, SOM jag önskar att den fick större uppmärksamhet. Den förtjänar verkligen det! Tack för orden Thomas, tack för musiken Mathias, tack för framträdandet hela ensemblen. Och tack Länsteatern för allt ni vågar göra!

Promenerade Hälsans stig i dag också, och våren gör sitt försiktiga antågande. Bofinken gjorde sig hörd, blåsipporna lyste mellan träden och ramslöken har börjat dofta. Det finns hopp!