Kollar ett avsnitt av House of cards på Netflix lite då och då, och idag slog det mig under ett avsnitt när presidenten hade en middag att i det rummet de satt har jag ätit lunch! Nej då det är inget hittepå, det är helt sant. Men det är länge sen och så avlägset att jag nästan hade glömt det. Nu kanske inte House of cards är inspelat i Vita huset precis men de har baske mig byggt upp miljöer som finns där, för jag kände igen rummet.

Det var år 2000, och jag jobbade på Regeringskansliet. Resan gick både till New York och Washington, med bland annat besök i FN, middag på ambassaden och lunch i Vita huset. Helt galet, ju! Känns extra konstigt att se bilderna från New York med Manhattans skyline som den såg ut före 9/11-attacken. Något år efter att vi var där, var silhuetten annorlunda.

En mycket seriös Maria utanför FN-skrapan i New York, redan då med mobilen vid örat…

Jag var tvungen att leta upp bilderna från resan, men tyvärr hade jag inte många. Det var på den tiden en tog kort med kamera och framkallade pappersbilder. Då var en rätt restriktiv med att ta bilder, det var dyrt att framkalla en 36-bildersrulle. Någon som minns?