Det här är ett nästan tre år gammalt blogginlägg, som jag hittade bland mina utkast. Antagligen har jag helt enkelt glömt att publicera det, det var ju skrivet i en tid då jag inte fungerade så jättebra. Men eftersom jag vill ha inlägget sparat på bloggen, publicerar jag det nu ändå.

Detta var månaden då vi riggade sommarstugan för sommarviste, då vi åkte Hurtigruten och då jag gick upp i arbetstid till 50%.

Maj bjöd på bakslag

Det där med att minska sjukskrivningen och utöka arbetstiden var på ett sätt efterlängtat, men väldigt mycket tuffare än jag trott. Tänkte ju att det borde rulla på om inte enkelt så i alla fall med lite medvind, men det tog liksom lite stopp. Jag halkade tillbaka i en trötthet och uppgivenhet, som bottnade i att jag tyckte mina dagar totalt styckades sönder. Jag hade svårt att förhålla mig till tid i allmänhet och arbetstid i synnerhet, och tyckte jag hade noll tid kvar för återhämtning. Det här fick jag hjälp med av Lotta på jobbet och också samtalsterapeuten, och en månad senare har jag börjat hitta balansen med halvtid. Tror jag.

Men just att jag mådde så, gjorde att maj blev en väldigt lugn och på ett sätt rött händelselös månad för mig, jag orkade helt enkelt inte så mycket.

Jag tog mig an utmaningen att kolla om jag skulle kunna avsluta ett sängöverkast som min gammelfarmor Elsa påbörjat för sisådär 35-40 år sedan. Konstaterade att det inte skulle gå, även om mönstret var enkelt, hon virkade uppenbarligen så mycket hårdare än jag, så det var inte kompatibelt. Eller så hade hon tvättat överkastet som krympt lite, och jag fick inte till det. (Senare skulle jag i stället virka ett helt nytt, från scratch.)

En av böckerna jag köpte på förra årets Crime Time Gotland, blev utläst. Det är en roman om den verkliga händelsen, som bygger på helikopterrånarnas egna berättelser. Bra, välskriven och med ett slut jag gillade.

Naglarna blev grönglittriga denna gång!

Det var dags för blodgivning för första gången på nästan ett år; Thailandsresa och lite annat har varit i vägen.

Och så inte minst – sista majveckan åkte vi Hurtigruten. Men det har jag bloggat om i två särskilda inlägg: Hurtigruten del I och Hurtigruten del II.