Maria Björkman      Upphovsrätt :Tommy Söderlund/ GT 0739/252506                     Får ej vidareutnyttjas utan tillstånd från upphovsman.  Tillstånd ges dock i utsträckning enligt   lokalt UHR avtal för GotlandsMedia AB  Kontakt:  Fotograf Tommy Söderlund  0739/252506 0498/202416  tommy.soderlund@gotlandstidningar.se

Fotograf Tommy Söderlund

Att ha bloggen att skriva av sig på är en av mina favoritsaker i livet, har jag kommit på. Jag gillar att skriva, att uttrycka mig i skrift. Jag har skrivit dagbok i hela mitt liv. Att skriva hjälper mig att få syn på mig själv, och den hjälper mig också att komma ihåg. Det händer ju rätt mycket i ett liv, om en tänker efter! Och att sedan bloggen dessutom når hela världen (nåja, åtminstone i teorin skulle den kunna göra det) ger ännu en dimension som gör bloggandet oslagbart. Det går inte att sticka under stol med att det inte alla dagar är så enkelt att kläcka ur sig något, men det är faktiskt väldigt sällan jag har torka. Och då är det bara att släppa prestationen och kanske bara lägga in en snygg bild och några ord. Jag följer ofta mitt hjärta när jag skriver, och det dagsaktuella hjälper mig också till inspiration. Jag vill ha dig med i min vardag!

Min blogg har ju egentligen ingen nisch, vilket enligt alla konstens regler en blogg bör ha, om en vill nå ut med den. Det ska vara jag själv då, som är själva nischen… Jag skriver om mig, mitt liv, mina tankar, vedermödor, jobb, uppdrag, intressen… Och uppenbarligen är ni rätt många som följer mig trots att jag är onischad. Det är jag så glad för! För även om jag mycket väl skulle kunna sitta här och knappra på tangenterna enbart för min egen skull, bara för att jag gillar att skapa texter, så kan jag ju inte förneka att jag gillar tanken på att någon läser.

Jag roade mig med att se vilka 10 blogginlägg som varit mest lästa under de dryga sju år jag har bloggat, för att kanske bilda mig en uppfattning om vilken sida av mig själv och vilka ämnen som är mest intressant. Nedan ser ni listan där jag också länkar till respektive blogginlägg. Jag kan konstatera att det är god spridning på ämnena!

Du som läser det här nu, och har följt mig lite grann; hinta gärna om vad DU mest uppskattar att jag skriver om. Vore kul att veta!

Här följer de 10 mest lästa inläggen, där jag börjar nerifrån:

10. Att stå till svars för ett bokslut
Ett inlägg om min upplevelse av frustration en dag i regionfullmäktige.

9. Vilken sorts politiker vill vi ha?
Ännu ett inlägg om politiken, men mer mot bakgrund hur jag har mått den här sommaren.

8. Jag möter våren i Stockholm
Här var jag på – vad jag trodde skulle kunna förbli – ”hemligt uppdrag” i två veckor. Jag tog ett avbrott från vardagen på Gotland, och arbetade som volontär under Eurovision Song Contest. Hade extremt svårt att blogga under den tiden, för min ambition var att ligga lågt med att jag var där och hålla det privat. Därav detta rätt mesiga inlägg vars främsta tillgång är en vacker bild. Väldigt förvånande att det hamnar på topplistan!

7. Födelsedagsfirande
En beskrivning av hur ett födelsedagsfirande i familjen Björkman kan se ut, här handlade det om käre makens senaste födelsedag.

6. Eurovisionsbubblan
Som sagt – det här gick ju inte att hålla privat eller ligga lågt med. GT uppmärksammade att jag var där och gjorde en telefonintervju, så då kunde jag ju släppa alla spärrar och hämningar och äntligen få berätta på bloggen!

5. Livets alla märkliga vändningar
En kort reflektion över det sorgliga beskedet att Josefin Nilsson hastigt lämnat jordelivet.

4. Akta dig för långflygningar med Norwegian!
Ett bidrag till högre konsumentmedvetande. Vi blev misshandlade av Norwegian på vår senaste Asienresa, och jag tyckte det var min skyldighet att varna andra. Blev tydligen flitigt delat och läst.

3. Hon är inte helt enkel att ha att göra med, den där Maria
Det första inlägget av flera där jag börjar berätta om hur jag mår. Jag skrev från hjärtat en ensam dag på landet, och hade ingen aning om vilken uppmärksamhet det skulle väcka.

2. Miljötratten
Otroligt otippad tvåa på den här listan! Jag blev både förvånad och full i skratt, att miljötratten armbågat sig in mellan två av mina inlägg om mitt mående. Kul, faktiskt.

1. Ett semesterbokslut – den osminkade verkligheten
Hittills ohotad etta på min egen lilla bloggtopp. Ett långt, ärligt och avskalat inlägg från det innersta av mig själv, där jag bland annat drar upp mina strategier för en något mer hållbar livsstil än hittills.

Tack, tack, tack för att du läser min blogg!