Min vardag – för tillfället

Den här lite bleka, osminkade och rödnästa varelsen här ovan på bilden, det vill säga själva jag, går ju hemma och drar hela dagarna nu för tiden, min vardag ser inte ut som den har brukat göra. Har rensat kalendern, kanske inte på det sätt jag tänkt vilket var till hälften, utan helt och hållet. Jag har inga måsten just nu, inget arbete att gå till, inte många tider att passa. Jag styr mina dagar på det sätt jag själv vill, jag härskar över min egen tid.

Ärligt talat är jag inte världsbäst på det än, men det kommer så sakta.

Min vardag är inte vad den har varit

Om jag vore du, skulle jag verkligen undra vad jag gör hela dagarna. Ingenting, tycker jag själv. Lite för mycket, tycker min läkare. Faktum är att jag tycker dagarna går jättefort. Att det skulle bli långsamt som jag trodde, finns inte på kartan. Nu höll jag på att skriva ”jag tycker inte jag hinner nånting”, men hejdar mig. Inser att det är helt fel sak att skriva, för jag ska inte hinna något över huvud taget. Jag ska bara vara. Tycker jag grejar det hyggligt bra.

Så vad gör jag då, en vanlig dag?

Tja, jag tar det väldigt lugnt i starten av dagen. Här sitter/halvligger jag och sippar citronvatten och kaffe, läser tidningar och annat på paddan, kanske spelar lite Wordfeud och Quizkampen samt läser några sidor i boken. Jag unnar mig ett par timmar i sängen innan jag går upp. Lyx!!

Virkning, släktforskning och TV

Jag virkar en hel massa. Har just avslutat ännu en sjal som jag gjort åt en vän, och nu har jag kastat mig över ett garn som kom med posten härom dagen som jag tror ska bli en tröja.

Jag läser. Inga jättemängder, jag plöjer inte böcker. Men jag har återupptagit bokläsandet, även om det går långsamt. Lägger mig gärna en stund på soffan med boken på eftermiddagen, om tröttheten slår till.

Apropå soffan, så blir det ju en del TV. Netflix och HBO är mina bästa vänner just nu (jämte käre maken, Lotta och andra nära och kära förstås. Bäst att tillägga). Har precis avslutat säsong 2 av Outlander.

Och så släktforskningen, då. Det jag på riktigt älskar att göra, och som kan sluka upp hela min uppmärksamhet i timmar så jag glömmer att både äta, dricka och gå och lägga mig. Jag skulle kunna ägna mitt liv åt detta; att gräva, söka, hitta nya vägar, tyda omöjliga handstilar, leta i arkiv… Och lyckan när en hittar det en letar efter! Obeskrivligt.

 

Jodå – jag går utanför huset ibland också

Sen ibland går jag en promenad, om vädret tillåter och jag känner för det. Kanske fixar naglarna, eller får en massage. Åker och handlar. Men har i ärlighetens namn lite svårt med mycket folk och ljud vissa dagar.

Summa summarum: jag gör en del, men bara det jag vill. Dagarna går fort. Och jag övar på att ta hand om mig. Jag är förvånad  över hur fort jag kunnat släppa alla plikter jag haft, det som varit min livsstil. För bara en månad sen var jag hårt arbetande politiker och chef. Nu är jag endast – och det är inte så bara minsann – Maria. Märkligt.


Publicerat

i

, , , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

10 svar till ”Min vardag – för tillfället”

 1. Profilbild för Eva Swedenmark

  Vilken fantastiskt vacker sjal. Virkning är bra terapi för själen. Vackra garner, handens arbete medan tankarna vandrar. Virkning gör mig lugn.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Ja Eva, virkning gör underverk. Och visst är det en fin sjal! Jag gjorde en åt mig själv i regnbågsfärger först som jag visade upp på bloggen, och då var det en bloggvän som yppade att hon önskade en likadan. Då fick det helt enkelt bli en åt henne också, när jag var i farten!

 2. Profilbild för Anna-Maria Westerlund
  Anna-Maria Westerlund

  Lycka till och fortsätt bara vara. Att förstå, acceptera och vara nöjd med den man är (utan titel eller uppdrag) är ett stort kliv framåt. Det tog mig lång tid att nå dit. Ta hand om dig och njut av den härliga ön fast det stormar 🌊😊

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack, bästa Anna-Maria!

 3. Profilbild för Marita

  Känner igen mig, Maria. Jag har gått igenom din ”läkningsfas” och det är så rätt det som du gör. Tar hand om dig riktigt bra och ingen brådska med att du ska någonstans. Fint ! Fortsätt så
  Jag hejjar på dig och vet att det får ta tid. Så lång tid som det behövs. Kram !

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack snälla Marita! Tack för dina ord. ❤️

 4. Profilbild för beata
  beata

  fining 🤗

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Det var väldigt snällt, Beata!

 5. Profilbild för Tony
  Tony

  Jag blir så glad av att läsa att du tar hand om dig och låter dig ”bara vara”, Maria. ❤
  Fortsätt ta hand om dig! För det är du värd. 💖
  Kram

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack Tony. Tycker själv att jag kommit en bit på väg, men har samtidigt förstått hur långt jag har kvar… Önskar du också hittar dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.