Här möts Skagerack och Kattegatt!

För en vecka sedan kom vi hem från en semestervecka med goda vänner till Skagen. Vi hade en sagolik tur med vädret – första dagen blåste det galet, vi blev helt sandblästrade när vi var ner till stranden, men därefter bestämde sig vinden för att vila en hel vecka. Varm höstsol och helt vindstilla varenda dag, helt ljuvligt!

Vi bodde i ett högsmalt trevåningshus, på var sin våning med gemensamhetsrum och kök högst upp. Balkonger åt båda hållen, havet såg vi från båda. Det var som en slags utsiktsplats, det där rummet. Huset ligger i utkanten av samhället Skagen, med ett par kilometer ner till centrum och hamnen. Där lossades det fisk på mornarna, så hela luften var alldeles dränkt av fiskdoft när en klev ut på balkongen på morgonen.

I vårt utsiktsrum spelade vi canasta samt åt och drack gott. Dessemellan tog vi bilutflykter och promenader. En av utflykterna gick till Grenen, platsen där Skagerack och Kattegatt möts, och där haven bokstavligen kommer från olika håll och MÖTS. Häftigt att stå med fötterna i det kalla vattnet. Själv är jag en badkruka, badar ogärna om det är kallare än 25 grader i vattnet, men käre maken kastade sig i Skagerack utan större betänkligheter, liksom vännen E.

Jag skulle kunna berätta mycket, men låter bilderna berätta i stället. Skagen kan jag mycket väl tänka mig att åka tillbaka till.