Det är en alldeles sällsam känsla att kliva upp ur sängen på morgonen och gå direkt ut i 25-gradig värme, sätta sig på altanen med en kaffe och boken. Inte sällan har vi då sällskap av någon av grannskapets hundar, oftast den här lurventussen som bor nere i backen.
Det finns mycket svenskt här, man behöver knappast sakna något om man vill. Somliga hotell och restauranger skyltar glatt med merry christmas, happy new year och jultomtar utan att förmodligen ha en susning om vad det innebär. Inte minst snögubbarna! Svensk husmanskost kan du få om du vill, specialupplagor av svenska kvällstidningar finns att tillgå och många talar några ord svenska om de får veta varifrån du kommer. Jag är inte ens kluven till det, jag gillar det faktiskt inte alls. Vi har inte åkt hit för att uppleva vår egen kultur. Jag vill ha thaikultur! Guskelov kan man välja.
I går tog vi en stranddag på Kata Beach. På agendan stod att hitta de perfekt placerade solstolarna, att ta massage samt att äta lunch på stranden. Vi lyckades med allt!
Julafton i dag har vi firat på ett par öar utanför Phuket, tillsammans med våra bungalowgrannar och vänner. Paradisöar blandades upp med minst sagt saltstänkta båtfärder, då vädret är ostadigt och det plötsligt blåste och regnade fast solen just sken. Men vad gör det? En härlig dag med lunch, bad och vin på en egen veranda på Coral Island med goda vänner, det blev vår julafton i år. Svårslaget!