Jag tror att han tar sig…!

Med risk för att bli lite enahanda nu (varav hjärtat är fullt, ni vet) så kommer även den här dagens reflektioner att handla om kattungen Seved som kom till oss i söndags.

Första mötet med vårt hem blev sannolikt traumatiskt, för innanför dörren fanns en stor, lurvig…. HUND! Sannolikt bland det läskigaste den lille skrutten sett i sitt tolvveckorsliv. Shiva, som är en minst sagt livlig, mycket nyfiken och kärvänlig hund, gav så småningom upp sina försök att hälsa, utan sprang i stället efter och luktade och nosade. Seved fräste och gjorde sig så skräckinjagande han bara kunde varje gång Shiva kom i närheten, och den stora hunden… backade. Tittade bort och såg ut som om hon egentligen satt och tänkte på annat. Hade hon kunnat vissla oskyldigt, hade hon gjort det också!

Kattpojken Seved har inte velat vare sig äta, dricka eller göra sina behov. Han har inte velat gå ner på golvet, utan har bara suttit uppflugen på bänken. Troligtvis stressad över den nyfikna hundens närvaro.

Inget kattliv värt namnet tänkte vi, och skickade faktiskt bort hunden på pensionat några dagar. Hon älskar att vara där, så det är inget synd om henne. Men lite taskigt känns det att köra bort henne från sitt eget hem! Viktigast just nu känns dock att Seved får en fair chans att vänja sig vid sitt nya hem och bli trygg och harmonisk.

Nu har Seved varit ensam herre på täppan i några timmar, och ter sig faktiskt redan en smula lugnare och kaxigare. Smuttat på lite ost och grädde har han också gjort. Nyss hjälpte han mig med Facebook, men det var tröttsamt som ni ser på bilden ovan. Just nu för tillfället ligger han i värmen från fläkten på min dator och snusar så sött. Se, bara!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Jag tror att han tar sig…!”

 1. Profilbild för Annika

  Finns det inte kattmat de luxe som heter just Shiva? I så fall ska du kanske bjuda på det… 😀

 2. Profilbild för Maria Björkman

  Lotta – ja det är nog oundvikligt med fler rapporter :o)

  Polargrevinnan – han spinner så det står härliga till! Trampar runt på mina axlar och trasslar in sig i mitt hår. Snusar i mina öron så det killar i hela kroppen. Fullkomligt underbart!

  LisaMatilda – visst väcker det något visst hos oss att se en sån här! Som sagt – risken finns att du får läsa mer vad det lider!

 3. Profilbild för LisaMatilda

  Vilken liten sötnos du har fått i huset! Inte blir någon trött på att läsa om honom. Ser helt bedårande ut där han ligger och sover på datorn!

 4. Profilbild för Polargrevinnan

  Här har jag träffat på en riktig djurvän och som verkligen vill den lille familjmedlemmen allt gott.
  Det ska bli spännande att få läsa hur det blir när Shiva kommer tillbaka. Jag tror ingen tycker det är tjatigt att läsa om lille Seved.
  Vi har allergi i familjen så jag kan inte ha någon katt – tyvärr.
  Vad söt han är när han ligger och sover. Spinner han, eller är det bara vuxna katter som gör det?
  Kram Viola

 5. Profilbild för LottaEE
  LottaEE

  MEn lille gubben så söt!!! Kan nog vara bra att han får acklimatisera sig ett par dagar utan den stora lurviga (men ack så rara) Shiva. Hoppas han har börjat äta nu! Klart att det är traumatiskt att åka från mamma och syskon ut i den stora världen! Mer rapporter tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.