I dag är det fredag, och jag är ledig. Orsaken är att i morgon bitti tar vi båten till Oskarshamn för vidare bilfärd ner till Skillinge på Österlen. Jag måste få en dag i lugn och ro här hemma för att hinna tänka. Fundera över vad vi ska ha med oss och hinna ikapp mig själv. Jag är så ovan vid att kunna skrota runt och plocka, att ta saker i min takt. Alltid alltid ska jag vara så himla effektiv; ha ett snabbt mål med allt jag tar mig för, inte gå upp till övervåningen utan att maximera utbytet av att vara där uppe. Alltså inte bara hämta en grej, utan samtidigt passa på att sortera in de lösa pappren, ta fram lakanen, städa nattduksbordet, hänga in kläderna…etc.

Så är det inte i dag. I dag tar jag en sak i taget, den jag kommer på just nu. Ovan känsla som sagt, men skön skön skön. Tänk om jag kunde tillåta mig mer av sånt.

En vecka i Skillinge, härligt. Det är tredje året i rad som vi hyr samma hus, och det är egentligen bara en konstig slump att det blev så. Det är ett trevligt hus, fantastiskt placerad i Skillinge hamn. Hela dagarna flödar solen där, framåt kvällen när framsidan ligger i skugga förpassar man sig till solen på Hamnkrogens uteservering. Livet är lätt att leva där, kanske beroende på årstiden och att man faktiskt råkar vara ledig!

Den här gången ska Roffe och Kerstin hänga med, det ska bli jättemysigt. Grabbsen kommer att spela golf, och vi kommer troligen att ta bilutflykter på Österlen, ta långa promenader och lösa korsord. Samt prata. Prata, prata, prata.

Fast jag har med mig lite jobb. Inte i pappersformat, utan i huvudet. Svårt att släppa den problematik som vi just nu brottas med, att göra en miljonbesparing 2010. Innebär uppsägningar, som måste tas tag i före semestern. Personalen vet vad som är på gång, men inte hur vi ska lösa det. Jag måste ha en bra lösning klar när jag är tillbaka den 8 juni. Jag vet ungefär hur det blir, men det kommer nog att sysselsätta min arma skalle en del. Därför är det bra att Kerstin är med – hon kommer att distrahera mig på ett hälsosamt sätt som jag nog behöver!

Jag varskor redan nu – mina blogginlägg kommer att bli lite färre den närmaste veckan. Tror inte jag kommer att ha superlust att sitta särskilt mycket framför datorn!