Dags för lite fotonostalgi igen. Den här bilden är rätt dålig ur alla synvinklar, men jag valde den ändå för den säger så mycket.

Året är 1969, och tillfället är min morfars 50-årsfest. En typisk vuxenfest med middag vid långbord och efterföljande dans. Jag kanske inte var det enda barnet, men inte långt därifrån. Troligen tyckte jag inte det var speciellt roligt, men jag noterar så här i efterhand att de vuxna ändå valde att låta mig vara med i stället för att skaffa barnvakt. Fint.

När bilden togs, hade morfar bjudit upp mig, den 7-åriga Maria, till dans. Han tyckte nog jag skulle få delta lite också, han var så snäll. Jag står på hans fötter när han dansar slowfox-steg enligt alla konstens regler. Jag minns det här! Det kändes stort att få vara med på de vuxnas dansgolv. Och se så glädjen lyser i morfars ansikte! Själv verkar jag mest intresserad av hur fötterna rör sig…