bautawitch

Som virkare följer jag andra virkare i sociala medier. En av dessa är Bautawitch, som lägger ut egna mönster och säljer garner i sin webbshop. Det är alltid färgglada och inspirerande mönster, som är väldigt pedagogiskt beskrivna. Så är hon så smart att hon säljer färdiga garnpaket till sina alster, och ibland plockar hon ihop olika färgkombinationer för den som tycker sånt är svårt att göra själv. Hennes ”basvara” är garnet Catania, men hon har också väldigt mycket annat att erbjuda.

 

Garneldorado

I helgen var det dags för käre maken och mig att besöka goda vännerna Leif och Elisabet för att spela Canasta igen (ett synnerligen trevligt sätt att spara pengar till reskassa, som jag har berättat om i tidigare inlägg, bland annat här. (Skriv ”canasta” i sökrutan här på bloggen, så får du upp en hel radda av inlägg om detta om du klickar på Äldre inlägg.) I trakterna där de bor, finns också Bautawitch, och jag har haft tanken något år på att kanske få besöka henne när vi ändå är i krokarna. Hon har ingen fysisk butik eller utställning, utan bara sin webbshop där hon har lagret i en egen garnbod på tomten, så det är ju inte självklart att ta emot besök.

Men hon var vänlig nog att ändå ta emot oss på en direkt fråga från mig, så i lördags tog vi den korta bilturen för att säga hej och titta på hennes garner. Det var härligt att kliva in i hennes lilla garnbod, som för tillfället dessutom var överhopad av kartonger fyllda av garner då hon precis fått en ny leverans som ännu inte hunnit packas upp. Det var lite magiskt att få se och känna på de alster som finns på hennes blogg och som jag spanat in för eventuellt kommande egna projekt. Där hängde dom, och jag kände igen i stort sett allt. Klev vi sen förbi alla kartonger och in i nästa rum, så öppnade sig väggar av garn. Vilket eldorado! Tänk att ha tillgång till allt det för att skapa nya saker, alla dessa färger! Catania täckte en egen vägg, med alla sina färger. Jättemånga!

bautawitch

bautawitch
Inspirerade

Vi småpratade, kikade på allt och naturligtvis köpte både Elisabet och jag lite garn. Vi fick det prydligt nerpackat i påsar, och sen i varsin tygkasse så vi kan hjälpa till att göra reklam för denna lilla virk- och garnoas på nätet.

bautawitch

Jag köpte garnet Colorful Glam i färgen Lipstick, som jag tänkte göra The Unicorn Shawl av (följ länken för att se mönstret). Rött och rosa i blandning, med en tunn glittertråd i. Så fint! Men så blev det också ett garnpaket av linnegarnet DMC Natura Linen, som ska bli en topp. Jag köpte i färgerna rött och svart i någon sorts ambition att ha den klar till jul… Vi får väl se hur det går med den saken. Den röda var ännu inte uppackad, så den fick Åsa stå på huvudet i en av kartongerna för att hitta. Men till slut, så!

bautawitch

bautawitch

Vi åkte därifrån lite peppade och inspirerade, förstås. Det var kul att få träffa Åsa, klämma och känna på hennes alster och garner och småprata en stund!

bautawitch