Nu är höstens åtta yinyogakvällar över, och jag summerar.

Jag vill förmedla magin i yinyoga

Eftersom min egen yinyogapraktik har gjort skillnad för mig, var min intention att förmedla samma sak till andra. De allra flesta idag lever pressat och stressat, och ger sig alldeles för lite utrymme för återhämtning. Jag vill ge oaser av återhämtning, jag vill erbjuda en fristad dit du kommer enbart i självomsorg och får uppleva total prestationslöshet. Att samtidigt få verktyg att ta med dig utanför yogamattan.

Under åtta kvällar har jag haft förmånen att möta tolv hängivna yogisar. De flesta hade aldrig provat vare sig yoga i allmänhet eller yinyoga. Så modigt! De har kommit i ur och skur, och gett sig själva den här stunden mitt i vardagens villervalla. Det är ursvårt att skapa nya rutiner, och dessa tolv ska ha heder av att de lyckats med det.

Det blev så bra!

Det är stort för mig, att de gjort det. Mitt försök till att få förmedla det fantastiska med yinyoga blev över alla mina förväntningar! Jag tänkte att jag chansar. Jag hyr en lokal, skapar en Facebooksida och börjar puffa för det, så får vi se om någon nappar. Jag visste hur många jag behövde för att lokalhyran skulle betala sig, fick jag det skulle jag vara nöjd.

Istället fick jag full lokal och fick säga nej till flera! Hade jag inte ett heltidsjobb skulle jag ha fler grupper, för intresset är stort och nyfikenheten också. Behovet att stanna upp i tillvaron är så stort även det, och där är yinyogan ett utmärkt verktyg.

Att få höra saker som: ”Det här har varit det bästa jag varit med om på länge”, och ”det här har varit min räddning” eller ”jag längtar till tisdagskvällarna” och ”hur ska jag klara mig ända till i vår utan dessa kvällar?” är balsam och starka bevis på att yinyogan är magi och gör skillnad.

Nu siktar jag på att fortsätta i vår, och gruppen är nästan full redan. Jag skapar inte fler grupper än, det orkar jag inte med, men jag kanske kommer att erbjuda flera enstaka tillfällen utanför 8-veckorspaketet, som komplement, samt någon prova på för den som aldrig testat. Vi får se!

Tack!

Så – tack alla ni som gjort det här till vad det blev. Tack till mig själv som provade, och tack till universum som hela tiden puffar oss i rätt riktning om vi nara är lyhörda nog att höra det.