Flera frågar mig hur mina dagar och veckor ser ut egentligen. Jag delar ju med mig av glimtar här, och det blir valda inblickar i precis bara det jag själv väljer. Därför tänkte jag att en bra idé kanske kan vara att dela med mig av mitt planerade schema här. Har ni frågor eller kommentarer så kan det hjälpa mig att få reda på vad som egentligen är intressant att läsa om. Det är ju två delar av bloggen; dels vill jag skriva för min egen skull, det ör ett utmärkt sätt att rensa hjärnan, dels bör den ju vara tillräckligt intressant för att den ska bli läst och ni som läser den ska vilja återkomma!

När jag varje helg planerar kommande vecka, har jag två källor att ösa ur; dels kalendern med inbokade möten och åtaganden, dels min att göra-lista som berättar för mig vilka eventuella deadlines jag har och vad som måste eller borde bli klart den här veckan. Jag behöver ju också dela upp min kalender hyfsat tydligt i jobbtid och politiktid, så gott det går.

Nu är det en rätt lugn och sansad vecka som väntar, och såna gillar jag den här årstiden då jag är mer släkt med zombies än det levande människosläktet. Så här ser den ut:

Måndag
Inläsningsdag. Jag ska dels planera onsdagens politiska möten och dels läsa en hel hög med papper som hör till jobbet på ABF. Det sitter jag hemma och gör. Dagen ramas in av trevligheter; den börjar med massage på jobbet och slutar med en föreställning på Länsteatern.

Tisdag
Nästan en hel dag på kontoret då jag bland annat ska göra så mycket jag hinner på förslag till ABF Gotlands verksamhetsplan och budget för nästa år. Vi har också veckomöte i personalgruppen, där vi går igenom vad som hände förra veckan och hur den närmaste tiden ser ut. Under eftermiddagen drar jag vidare till Region Gotland för ett avstämningsmöte om en kommande handlingsplan för missbruks- och tillnyktringsfrågor. Därefter tillbaka till huset där jag jobbar, för kvällsmöte med rödgröna gruppen i Socialnämnden, det vill säga majoritetsgruppen (S, Mp och V) som tillsammans går igenom dagordningen för onsdagens arbetsutskott och extra nämnd.

Onsdag
Arbetsutskott för att bereda frågorna inför Socialnämndens (SONs) sammanträde om två veckor. Denna dag klämmer vi dessutom in ett extra SON för att anta budget 2016, och därefter brukar vi inbjuda till pressträff om det är någon av öns media som ör intresserad av att veta mer om vad som avhandlats. På kvällen tänkte jag mig ett yinyogapass.

Torsdag
Hela dagen är vikt till ABF och vårt verksamhetsdatasystem där jag tillsammans med medarbetaren Lotta ska städa och reda upp ett och annat. Det här jobbet gör vi nog hemma hos henne. På kvällen har ABF styrelsemöte, och då är jag förstås alltid med.

Fredag
Det är så lyxigt att det enda som är inbokat i kalendern den här dagen är en lunch med vännen Sonia. Resten av dagen kommer jag att ägna åt att arbeta på hemmakontoret med diverse sysslor jag inte hunnit med i veckan som rör både ABF och politiken. Kanske följer vi vår fredagstradition att gå på Visby Romas hemmamatch på kvällen, det brukar vara en perfekt avslutning på arbetsveckan.

Lördag-söndag
Lördag morgon tar vi båten till ”saftlandet” för att hälsa på svåger och svägerska i Täby samt för att handla på Ikea till sommarstugan. Kvällsbåten hem på söndag, då förstås.

Ja, så ser denna vecka ut, och en del av det här kommer jag säkert att berätta om i egna inlägg, allt eftersom tiden tillåter. Hoppas du som läser får en bra vecka, du med!