En julhelg som jag ville ha den

En sorts vardag är tillbaka efter julhelgen (det är arbetsgivarnas år i år ut den synvinkeln), även om den inte påverkar mig jättemycket eftersom jag är ledig. Idag står blodgivning, tvättstuga och hundhämtning på programmet, men inget arbete! Jag kan summera en jätteskön helg som blev precis som jag önskade, med en överdos lugn, ro och tvåsamhet. 

Helt traditionsenligt följde vi TV4s uppesittarkväll med varsina två bingolotter. Jag tycker programmet är bedrövligt, en hafsig produktion med en oengagerad och hårt manusberoende programledare, men traditionen bjuder att det ska tittas på och duttas med våra gamla bingopennor samtidigt som vi lystet smakar av den nygriljerade julskinkan på knäckebröd. 

Julafton och juldagen följde samma lunk; långlättja i sängen med bok, pusselläggande, korsord, släktforskning, god mat, Kalle Anka (ja, det är ett måste för mig!), ett par telefonsamtal med nära och kära, julklappar, glögg, promenad… I går på annandagen bröt vi isoleringen och tog en tur söderut för att titta till stugan och sen till Fardhem för att hälsa på syster och svåger som också hade mor på besök. En skön kaffestund vid köksbordet följdes av inspektion av djur och ägor. 

Så rik jag är!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”En julhelg som jag ville ha den”

 1. Profilbild för Anna-Maria Westerlund
  Anna-Maria Westerlund

  Hej Maria !
  Tack för tipset. Hade glömt S:T Clements. Där har ju flera vänner bott o varit supernöjda.
  Jag hittade din blogg efter att ha läst din berättelse om utmattning på Hela Gotland, starkt av dig. Sedan insåg jag att vi har flera gemensamma nämnare tex. Ålder, rödlätt, engagerad (hur fixar du både jobb och politiskt uppdrag?), lilla stugan, kärleken till ön och så utmattning som lett till intresse för yoga och meditation.
  Må så gott !
  Anna-Maria

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack! Känns fint att ha dig där i bakgrunden när jag skriver!

 2. Profilbild för Anna-Maria Westerlund
  Anna-Maria Westerlund

  God fortsättning!
  Det låter som en underbar helg i lugn och ro. Jag följer din blogg även om jag sällan skriver. Själv har vi haft mor och svärmor här. Maken lämnar nu svärmor på Bromma och sen är det bara familjen. Skall verkligen njuta idag och hasa runt i morgonrock och bara göra vad jag vill. Ser dina bilder och får sån längtan till Gotland då jag ser stugbilden. Vi är sällan där på vintern eftersom vi har en oisolerade stuga. Svärmor bor i Visby men det kanske vore läge för en mysig hotell weekend. Vilket är dit favorithotell? Det skall vara litet, lugnt ovh familjärt.
  Ha en skön ledighet
  Anna-Maria Westerlund

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Då ska du boka på S:t Clemens hotell, det är prisvärt, litet, mysigt, familjärt och ligger innanför murarna!

   Är väldigt glad över att du läser och följer mig, Anna-Maria! Hur har du hittat mig från första början?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.