En sorts vardag är tillbaka efter julhelgen (det är arbetsgivarnas år i år ut den synvinkeln), även om den inte påverkar mig jättemycket eftersom jag är ledig. Idag står blodgivning, tvättstuga och hundhämtning på programmet, men inget arbete! Jag kan summera en jätteskön helg som blev precis som jag önskade, med en överdos lugn, ro och tvåsamhet. 

Helt traditionsenligt följde vi TV4s uppesittarkväll med varsina två bingolotter. Jag tycker programmet är bedrövligt, en hafsig produktion med en oengagerad och hårt manusberoende programledare, men traditionen bjuder att det ska tittas på och duttas med våra gamla bingopennor samtidigt som vi lystet smakar av den nygriljerade julskinkan på knäckebröd. 

Julafton och juldagen följde samma lunk; långlättja i sängen med bok, pusselläggande, korsord, släktforskning, god mat, Kalle Anka (ja, det är ett måste för mig!), ett par telefonsamtal med nära och kära, julklappar, glögg, promenad… I går på annandagen bröt vi isoleringen och tog en tur söderut för att titta till stugan och sen till Fardhem för att hälsa på syster och svåger som också hade mor på besök. En skön kaffestund vid köksbordet följdes av inspektion av djur och ägor. 

Så rik jag är!